TISDAG

Hellu!

Lite seg, därav inte så mycket energi på datorn. Lite less o utmattad, mer åt det hållet kanske..
Så kan det vara ibland...

Alla dessa loppis-saker som jag fick fram, det mesta har iaf blivit sålt. Har fått ihop ca 800kr, lättjänade pengar kan man ju kalla det. Förrådet (Olivias rum) blev lite rymligare. É ju toppen eftersom att vi planerat att börja greja med det i höst.

I fredags redan så blev det en liten Mors dag överraskning, Johan hade köpt hem kräftor o räkor, yum yum. O även fyra olika sorters cider. Så första alkoholen intogs. Började med en ny, Glow, persika o nåt, men den var inte riktigt min grej, dessutom 6,0. Nepp, det fick bli ett säkert kort Kaktus/lime x-ider.. Det var gott, men inte sååå gott som jag trodde att det skulle va....
Så det blev bara en!
En glad mamma blev det då, o det betyder att det var en väldigt bra Mors dag idé!

Ser fram emot helgen, fredag kommer Mormor hit o då åker vi iväg till Kungsmässan, dop för Ludvig o 30-års kalas för Eric på lördag, sen dop av ISA på söndagen,, hoppas på jätte bra väder för då tar vi o åker ut med båten!

Ha en bra eftermiddag/kväll!
Hej svej!




TÅRTBAK

Nu har jag startat.
Första beställningen på tårta. Bakad av Moi!

Det skall i slutändan bli en Hello Kitty tårta till en tjej, Wilma som blir hela 5 år!
Önskan var Kitty o rosa. Så en Kitty blir det med lila överdrag med rosa, vita o silvriga dekorationer.
Kommer nog bli jätte bra, som sagt så gjorde jag ju en test på Kitty i helgen så denna kommer nog bli lika fin den.
Har iaf gjort bottnarna nu o smakat av o dom é så smarriga så.
Skall ikväll slänga ihop dom o imorgon skall jag dekorera.

Säger bara farligt bak, jag verkligen älskar tårta numer, hoppas det avtar snart annars kommer nog min kropp få ett stort jobb.... O det é ju inte riktigt min grej...

Nu kom Johan redan hem så nu passar jag på att umgåsa när han ändå é hemma såpass tidigt!
Ut o grilla med maken!
Hejsan!


24 MAJ

Ame!!! Jag sitter i soffan o Olivia ligger precis brevid, hon kommer bara närmare o närmare o försöker komma åt tangenterna. Hon lyckas ibland o då får man börja om från början......
Inte nog med det, det kommer lite odör ifrån henne i mellanåt.

Klara é på dagis. Jag har vart en snabb sväng i Bollebygd, var på Hemköp för att köpa deras marsipan som dom gör själva, skulle ha svart o självklart så var just den slut. Försökte färga sugar paste i lördags, det gick sådär,,, så imon skall jag prova med marsipan istället. Då skall det funka!
Har dratt en stor sväng med dammsugarn o plockat lass med leksaker.... Tog en välförtjänt dusch o nu så é det vila som gäller en halv timma framåt!
Efter att vi kommit hem så väntas det besök från Katarina o henne dotter Vilda........ Kolla in Katarinas STORA mage o njuta av att man inte går o bär på en sådan längre!

Ha en bra dag allesammans!


IMSE VIMSE SPINDEL

Hon é grym vår tjej! Nu sjunger Klara HELA imse vimse spindel själv! Det kom bara sådär. Helt enkelt underbar!


NY VECKA

Ny vecka o nya tag... Fast jag fortsätter nog på dom tagen jag höll på med förra veckan. Tex fortsätta måla, köpte två stycken barstolar i Ubbhult förra veckan när jag var där på lagerutförsäljning hos Interiörhuset. 200 spänn, för TVÅ stycken, hutlöst billigt!
Tyckte det var rätt så trist dock att måla men det tog ju faktiskt inte så lång tid som jag trodde att det skulle ta. Så en stol é redan klar...

Gjorde en tårta i fredags/lördags till Faster Josefine som blev 23 i lördags, behövde träna lite på att göra en Hello Kitty, så en barntårta fick det bli. Nöjd med resultatet men inte texten som jag kletade dit på slutet, det kunde jag skippat.
Tanken var ju att Kitty skulle vart i mitten på tårtan men eftersom att min kära dotter snabbt tog sig upp på köksön o petade in ett finger i tårtan så fick den sitta lite i kanten.





Var tidigare på BVC med Olivia. Stora tjejen, 7040g o (63) lång... Växer så det knakar.
Håller samma kurva som Klara när hon var så liten.

Funderar på att sluta amma, mitt hår vill liksom inte sluta falla o vill ju inte sluta kal på huvet.
Allt har inte sina fördelar med at amma må jag säga, det enda é att maten alltid lätt hänger med.
Hänger= ta det inte ordagrant för det gör dom då inte!!! Haha!

Nepp, om min stora dam kunde ta o lägga sig o vila så jag kan måla lite... Hade ju inte vart fel.
Får lirka henne lite.

Hej svej!


SOCKERRUS


Tävla hos Sockerrus du med!

Ja!
Jag é ju faktiskt i behov utav en ny elvisp, min började lukta bränt förra gången det bakades tårta.


17 MAJ

Hade en helt galen dag igår. Som sagt, vi var i Sjödal, Klara lekte av sig med Selma o Doris. O klippte sig så fint i håret!!! Jo, det gjorde dom, Klara o Doris, på varann förmodligen, o i en klänning..
Vi var inte så glada mammor kan jag säga.
Jag kopplade inte först på Doris, men när hon kom närmare o pratade med mig så sa jag "Wow, har mamma klippt dig i helgen?" O då vände sig Carro snabbt om med ett stprt frågetecken i ansiktet! O sen brakade helvetet loss!
Ja menar, en del föräldrar får verkligen kämpa o vänta o vänta med att få sina barns hår fint o vi é några av dessa föräldrar...
Jag såg inget på Klara först, eller jag tänkte inte ens på henne just då. Men så kom hon närmare o man kan säga som så att halva hennes hår på ena sidan av huvudet var kapat, runt örat..
Först blev vi helt galet arga på allihop men sen började jag skratt, o då kunde inte Carro heller hålla sig.
Så det blev page när Carro sedan hade klippt färdigt Klara, kort kort page... O Doris fick en bred lugg som blev ca en centimeter kort!
Haha! Alla föräldrar har väl upplevt det, speciellt dom som har flickor!
Slänger in en bild på rackarungarna snart...
Hoppas bara att det var sista gången...

Sitter här i soffan med Olivia, hon halvsitter här brevid mig med sin prassliga larv o jollrar för fullt. Klara é på dagis. Jag själv har sprungit fram o tillbaka för att ta fram grejer till loppiset som kommer vara den 28 maj. Jag har massor som behöver åka iväg, bla ett ekbord, åtta myran-stolar, en billy bokhylla, billy vitrinskåp, billy cd-hylla, ramar som fortfarande é inplastade, oanvända kaffemuggar, m.m, o en nyinköpt lampa som aldrig kom upp när vi bodde i lägenheten, känns lite si o så o göra mig av med den för den é så läcker,, men men....

Glad jag blev när jag lämnade Klara idag. Hennes dagisfröken Maggan frågade om jag kunde göra en tårta till hennes barnbarns 5-årsdag. Absolut, såklart... Hon poängterade säkert tio gånger att det var inget måste men såklart att det vill jag ju såklart...
Det blir nya tag med ännu en tårta... Det gillar jag!
Också ännu en till helgen för då blir Faster Josefine 23.. Då testas nya saker o mitt tålamod sätts på prov igen, vilket inte é stort....

Självklart så somnade Olivia nu, lagom tills vi skall åka o hämta Klara på dagis, som vanligt... Typiskt.

Time to go! See ya!



16 MAJ

Godmorgon!
För er som legat o latat er iaf. En annan har ju vart uppe ett tag... Sen 07.00 iaf, då kom Klara in i mitt sovrum, ropade "god morgon" o drog fram solskenet utanför mitt fönster!

Lugn helg, lite fööör lugn.

Nu drar vi till Sjödal o hälsar på Caroline, Selma, Doris o Ludvig!

See you later!!!


FRIDAY - KLARA VÅR PÄRLA

Nu slår jag ner rumpan för en paus, no rusch, för Hem till gården började ju faktiskt precis!
Har kört ett race med tvätt, dammsugarn, tvättat golev, plockar, plockat o plockat! Så nu har jag gjort mig väl förtjänt av lite egentid medans lillfis sover...
På tal om lillfis, Olivia har alltid ända sedan hon anlände varit så himla kicklig, o nu förut när jag bara skulle byta hennes blöja så skratta hon så hon kikna o hon kunde inte ligga still för fem öre... Hoppas, hoppas att det bara var så nu en enda gång för annars kommer alla dessa blöjbyten ta sin tid. Nästa gång det händer får man vara framme snabbt så man får detta ögonblick inspelat.

Igår var en lååång dag. Vi var på Borås lasarett, Klara hade tid för kontroll av sina ögon. Sicken duktig dotter vi har, hon var medgörlig heeela tiden. Förutom när dom skulle droppa vätska i ögonen på henne för att vidga hennes pupiller, det tyckte hon var lite läskigt men hon sa ingenting. Hon klarade alla tester så bra så, en riktig pärla!
Vi var nere i kafeet o fikade för att få tiden att gå tills nästa kontroll, där fick hon ett litet gosedjur, en Bukowski-gris, jätte fin. Hon valde den själv, bland havet av nallar, hundar, katter, djungeldjur. En gris- en tant kom senare fram o sa till Klara att hon tyckte hon var lik Lotta Bråkmakargatan... O det var hon faktiskt.
Hon visade stolt upp sin gris för Pappa när han ko hem sen o pekade på sina ögon o sa vad hon hade gjort under dagen! Helt underbar é vad hon é!

I eftermiddag kommer Mormor, det gillar vi. Då skall vi ta o åka hem till Caroline, Eric o alla barn för att Mormor vill ge lilla Doris som imorgon fyller 3 år en födelsedagspresent, något fint som hon kanske vill bära på sitt kalas som vi skall på imorgon. Sen bär det hemåt för att grilla. Till det blir det potatisgratäng, svampsås o sallad.. Mums, längtar redan....


Ha en trevlig helg allesammans!


11 MAJ

Tisdag o idag har jag bara ett ärende att avklara. Skall till Mödravårdcentralen i Kinna på efterkontroll. Hur länge har inte jag dragit ut på det då. Känns ju faktiskt bra så varför göra det. KNIPER som en tok, duktig tjej!
Men så blev jag kallad till Cellprovskontroll o behövde ändra tiden o då frågade dom om jag fått barn nyligen o då kom följdfrågan om jag hade vart på efterkontroll, så därför blir det då av idag. Jaja, lika bra o få det gjort. Känns bara en aning obekvämt.

Mmmm, sitter o äter tårta.... Gissa om jag inte kommer kunna komma ner till dom kilona jag vägde innan jag blev gravid med Olivia, får skylla mig själv sååå mycket... Det blir väl så när man ändå é nöjd med sig själv, jag väger ju iaf mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid med stora tjejen Klara. Så jag får klappa mig själv på axeln för det.
Fast det hade ju dock vart roligt om man kunde få lite fastare kropp, tycker denna rompa äna säckat ihop lite! ;) Haha! Får la jobba på saken men det é äna inte riktigt min grej......

Tårtan då va, provade på att göra vanlig tårtbotten, smakade ju nam nam!

Måste hänga upp en tvätt, tjohej!


TÅRTA-TÅRTOR

Dessa tårtor.
Till saken hör att jag har endast gjort två tårtor i hela mitt liv, när Klara fyllde 1 o när hon fyllde 2. Aldrig bakat något annat. Inte ens en sockerkaka, jo en gång, en sån man bara häller vatten i, inte ens den lyckades jag med!

Första tårtan!
Ett prov för om jag skulle beställa tårta till Olivias dop o vårt överraskningsbröllop.
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, jordgubbsmousse, vit chokladfyllning, spacklad med grädde o täckt med marsipanöverdrag a la ICA, dekorerad med marsipan.
Innehållet blev helt hejdlöst gott men utsidan var inget att hänga i granen..

Här kom den andra tårtan. Likadant innehåll...

O tjejtårtan! Även om den bakades för att vi skulle bjuda på något när prästen Andreas kom hit för att förbereda oss för både dop o giftermål. Han gillade den!
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, hallonmousse, dumlefyllning, spacklad med grädde, täckt med marsipan o grädde.

Här kom den stora dagen.
Tyvärr så har jag ännu inte någon bra bild på denna igentligen men det kommer snart. För även ett tredje lager skall ju på.
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, jordgubbsmousse, vit chokladfyllning, spacklad med grädde, täckt med sp o dekorerad med marsipan.

Gjorde en PÅSK-tårta till dagis.
Den var väääldigt omtyckt.
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, hallonmousse, vit chokladfyllning, spacklad med grädde, täckt med sp o dekorerad med marsipan. Köpekyckligar!

Bakade ännu en påsk-tårta.
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, jordgubbsmousse, vit chokladfyllning, spacklad med grädde/vit chokladfyllning, täckt o dekorerad med marsipan. Köpekycklingar.

Tadaa! Gårdagens goda tårta. Farmor 53!
Det enda jag inte gjorde själv var den röda/mörkrosa marsipanen.
Tillomed överdraget har jag gjort på egen hand!
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, hallon/blåbär mousse, vit chokladfyllning, spacklad med grädde, täckt med MMF o dekoredad med MMF o marsipan.

Det var det, det fattas en, Olivias egna doptårta. Jag glömde i all hast ta en bild men det kommer!
O ja, jag gillar choklad, därav dessa chokladbottnar.
Vill du ha en tårta så bara hojta till för jag tycker det é kul!


9 MAJ

Otroligt underbar helg! Kunde nog inte blivit bättre.
Massa grill, massa, massa skratt o massa lek... O massa pill, roligt att se att det händer något när man grejar.
Enda negtiva var att Johan "råkade" få i sig 2-3 glas whiskey i lördags som inte borde åkt ner men så intog jag baden-baden på söndag medans han rensade ut o satte fyra perenna växter plus lite annat så då la han sig snabbt på plus sidan igen.
Det var nämnligen Tommy som kom på oplanerat besök här i lördagskväll med en whiskey. Glad blev Johan över att se denna flaska men gladast var ändå Klara som sken upp som en sol när hon såg Tommy.
Han kom för att se över om vi tog hand om hans gudbarn ordentligt.

Det har blivit tårtbak som jag blev väldigt nöjd med, även födelsedagsbarnet Farmor var nöjd. Det blev inget över till mig att smaka på idag, tpiskt. Ett bevis på att den var omtyckt av alla... Skoj!
Jag provade på att byta ut den vanliga ingrediensen jordgubb mot hallon/blåbär o det var lyckat. Gjorde även mitt första försök på ett tårtöverdrag, lyckat det med. Det bästa é att man kan göra vilken färg man vill istället för när man går o köper en. Allt blir så mycket roligare när man nu kan göra allt helt själv!

Har även fått lite färg på snoken! I like it!


FRIDAY IT IS!

O denna fredag började sisådär, eftersom att Johan ändå skulle jobba hela dagen imorgon också. Men så ringde han förut o sa att det förmodligen inte blir så. Yeej, så glad man kan bli! Men så saknar jag honom här hemma, senaste två veckorna har han vart hemma mellan sex o åtta varje dag. Det é lessamt.

Jag skall nu påbörja jobbet av en tårta. Den skall inte vara färdig föräns på söndag när Svärmor/Farmor/Mor fyller år men vi startar redan nu. Man behöver äna lite planering av tårtor av dessa slag o även planering när man har två barn som gärna é högt o lågt, iaf en utav dom.

Det blir tårtbottnar i choklad, innehållet består utav jordgubbsmousse o antingen dumle eller glasscreme.
Jag har helt gått in för jordgubbsmousse, det blir smarrigast. Sen får det ju gärna vara choklad av något slag, chokladgalen som jag é! Nam nam!

Nu somande lillhönan, dags att bege sig till baket!

Trevlig helg allesammans!


OLIVIA

O där växte hon i raketfart!
Igår när lillfisen låg på soffan så rullade hon runt o la sig på magen. Hon var tillomed tyst o nöjd efter ansträngningen.
En stor dag i en förälders liv!
Lilla hönan!

Olivia 2 veckor....
Vår lilla bebi!


3 MAJ

Tittade nu för första gången på En unge i minuten, på tv4 igår. Pga att det helt plötsligt var repris på 2½ Men på tv6.
Nee, vi kom fram till att jag skall nog inte titta på sådant än. Det var prat om hjärtljud som försvann osv, inget för oss. Sådant som förlossningen med Olivia bestod utav, försvinnande hjärtljud o en blå bebis som kom ut...
Nästan så man började böla som en tok igen när man blev påmind om födseln av Olivia... Buhuuu....

Idag introducerades bitringen för Olivia. Hon gillade den!





Klara ville att vi skulle ta kort på hästen! Det närmsta hon kommer en egen häst för sådant skall vi verkligen inte ha även om vi bor på landet.
 En glad syn av far o dotter från koutsläppet på Strömma!
Klaras solros!
Den överlevde! Igår höll hon på att ha ihjäl den men efter lyckade återupplivningsförsök så mår den nu bra igen!

 


2 MAJ

Hej hej!
En solig dag, mycket sol. Men den luras, det é ju ganska kallt ute faktiskt. Det märkte jag redan när klockan var runt åtta. Var tvungen o kila ut, hämta lite jord för att plantera om Klaras solros som hon har gjort på dagis. Den låg ensam o livlös på golvet när jag gick ut i köket i morse. Stackars, så det blev snabb omplantering/upplivning för att ge den ett försök till. Nu é den på "uppvaket" så det é bara o vänta o se om den klarar sig.
Klara visste inte varför hon hade gjort som hon gjorde, hon såg ganska ledsen ut...

Idag kommer Maria hit, svägerskan Maria.
Det återstår o se vad som står på schemat, lunch o promenix kan ju tänkas iaf.

Helgen gick den med, för snabbt som vanligt.
Vi har nääästan planterat färdigt, vi skall nog ta dom sista växterna idag när Johan kommer hem. Det var alldeles för kallt för att sätta sig i blåsten igår o få bort alla gamla rötter o trycka ner allt nytt, ont om tid blev det också. Carro ringde på morgonen igår o frågade om vi skulle till kosläppet på Strömma o ja det ville jag ju inte missa, har velat titta på det dom sista tre åren o nu så blev det av. Så söta o härliga dom var när hon hoppade runt där o stångade på varann korna. Gladast av alla var ju Klara såklart, dom kom hoppande så nära henne. Jätte roligt. Mormor, Johan o Klara var även inne o klappade på småkossorna, en nästan pussade henne.
Lycklig var hon.
Skojig helg, massa grillning, mycket frisk luft, massa mys, kosläpp o avslappning. Jag gillade det!
Ser redan fram emot nästa helg!

Hoppas alla vi får en lyckad vecka!


RSS 2.0