BEBISSAKER TILL SALU?

Här röjs fortfarande för fulla muggar. Hmmm, kan det vara så att jag känner att två barn räcker. Det verkar tillomed som att jag gör mig av med allt som Olivia faktiskt kanske fortfarande behöver... Får ta o riktigt tänka över detta.
Allt som hör till sängen, spjälsängsskydd o 3 st påslakanset i satin från Micki, tre påsar med kläder, overaller, sängmobilen från Fischer Price, babygymmet i Mumin från Rätt Start o även amningskudden som knappt é använd o påslakasetet Spöket Laban som é till vagnen som även kommer därifrån, gå stolen från Chicco, m.m.
Nepp, det verkar faktiskt inte som att det kommer bli fler barn här. O det känns ibland faktiskt tråkigt, jag har ju liksom inte ledsnat o det finaste man får uppleva i sitt liv é verkligen att få se sitt barn som läggs på ens bröst, trots att det é not so vackra precis i det ögonblicket.
Nepp nepp, vem vet!? ;) Haha! Kör vi lite övertalning o skaffar lite positiv energi innan så kanske det blir en toppen graviditet isåfall,,,,,,, vem vet! Vissa dagar vill man inte alls andra dagar funderar man på att "Va, skall jag aldrig få uppleva det där igen?!"
Nej, dags att tänka på nåt annat, jag röjer ju faktiskt! Det é bara det att man vill ju inte sälja till vem som helst, eller så kanske man skall sälja till nån man aldrig träffar så jag slipper se sakerna igen o inte behöver sukta!

Ne, dags att ge sig, göra gröt till Olivia o sedan packa badväskan för idag vankas babysim för hennes del. Klockan fem é det Klaras tur men då blir det Johan som går med henne.

Ha en härlig dag allihopa, för faktiskt, det regnar ju inte!


OLIVIA DEN "OMSTÄNDIGE"

Sitter just nu inne i Klaras rum o kikar på när Olivia leker för fulla muggar, hon passar på nu när Klara é på dagis.
Btw, hon totalvägrar fortfarande att ta flaskan! Hon älskar gröten då vi nu hittat en mjölkfri.
Jo det har gjömt att skriva ner, förra måndagen var vi på Barn&Ungdomsmottagningen i Skene där vi fick träffa specialisten Laslo som undersökte o gjorde pricktester på Olivia, hon tål allt som går att mätas men så finns det en maaaassa små små saker som inte går att mätas o nåt av dessa kanske femtio saker tål inte Olivia så det é bara att prova sig fram, dock så funkar sådana saker som é mjölkfria så jag kör på det. Vi skall få träffa en dietist som skall lägga fram ett schema för Olivia eftersom att hon även vägrar vällingen. För här skall slutas amma, inte tänker jag sitta o amma en nybliven 1-åring när jag é i Thailand, icke! Jag tror det blir bra iaf. Har iaf gått framåt, bytt ut amningen mot lite matmål istället.
06.00 - tuttemat
09.30 - gröt
12.00 - lunch-burkmat med efterrätt
15.00 - tuttemat
18.00 - gröt
21.00 - tuttemat

Lite enformigt kanske men små barn é inte så gnälliga som en trotsig 2-åring som tror att hon äger hela huset.
Skall även slänga in lite mosad banan snart har jag tänkt, med lite mjölkfri youhurt, nam nam... Sicken lyx tycker la hon!

Dags o bege sig, nu skall här lekas-skrattas!


REGNIGT SVERIGE

I helgen var Mormor här. Det var lika trevligt som alltid!
Det bidde hemmagjord pizza på fredagen, standard när Mormor kommer, fast det var Johan o jag som fick göra den den här gången medans Mormor fick röjja för fullt med Klara o Olivia på Klaras rum.
I lördags åkte Olivia, Mormor o jag till Skene för att välja tapet till Olivias rum, den var ljuvlig, samma färger men med annat mönster skall komma i Klaras rum också då jag redan börjat tröttna på den hon har! Men det blir längre fram.... Typ nästa år om vi skall göra det i min takt.
När vi kom hem var Tommy här på besök o åt lunch med oss, kvällen bestod utav Monopol o så jag har längtat! O bra gick det för mig, tog hem hela skiten. Nu får jag nog vänta ett år till innan Johan går med på att spela nåt med mig igen!
Vi har även sucktat efter Thailand som bara den hela denna helg, bilder har rullat på tv´n hela dagarna, vi har även bokat vårt boende vilket gjort att vi längtat ännu mer!

Lat dag igår men fick gjort en massa ändå, det börjar ta sig i Olivias rum...

Regn, regn o åter regn! Ser inget ljus i denna mörka tunnel!

Hoppas er vecka blir bra!


BABYSIM / SIMSKOLA

Hallå?! Vad é jag för en mamma då! Jag har ju glömt ett inlägg om mina uderbara barn som i onsdags var på terminens första babysim/simskola!
Olivia var på sin allra första "lektion" i babysim! O hon gillade det som bara den! Hon var jätte duktig, fick sig några duschar, höll sig i stången o plaskade på!
Det vara bara Olivia o Jag, jätte mysigt! Fast brevid stod ju faktiskt Johan denna gången o fotografera o filmade lite, men sen så skall han inte vara med.
Senare på eftermiddagen var det Klaras tur på simskolan, gick lite si o så för henne, barnen som hon går med é aningens större o hon gnällde mest första kvarten men sen gjorde hon en helomvändning o var jätte duktig!
Det é Johan som badar med Klara, dom behöver lite egentid utan en tjatig mamma o en liten lillasyster..

Stolta föräldrar é vi!

Bilder kommer snart, skall bara slänga in dom på datorn!
Tjohej!


SMÅKRAFS

É på jakt nu, inredning till Olivias blivande rum.
Det é ju snart en jul o sen en födelsedag tätt inpå. Faktiskt, blir tufft att komma på saker till båda dessa tillfällen så jag har redan börjat plita på en önskelista. För saken é den, att jag heter inte Tingeling o älskar småkrafs! Det é faktiskt så, jag har tillomed börjat gå o slänga småpill från Klaras rum. Däremot förvaring, det é det bästa jag vet, få undan saker så man slipper allt småkrafs.
Som hyllor, bokhyllor, folk packar sina hyllor fulla med småkrafs, usch gillar det inte...
Tillbaka till ämnet igen. Boklist, docksäng, hängare é det jag hittat som skall beställas, sen finns det mer men en får ju spara o ha som svar ifall någon skulle fråga vad hon önskar sig. Tro mig, det é svårt när man har två barn, speciellt två tjejer!

Kan ju va bra om man fick lust att komma igång med rummet igen nu när man väl har börjat. Tänk om man kom hem en dag så hade någon annan gjort det åt en, sicken lättnad.. Jag som inte ens har vart o kollat ut vilken fondvägg som skall upp, dags o skärpa dig!

Imorgon blir det Liseberg om Moder Natur ser till att bjuda på lite bättre väder!
Trevlig kväll allihop!
Tjingeling!


BARNKALASET-GÖTEBORGSKALASET!!!

Har haft en riktigt rolig dag med familjen! Vi begav oss in till stan för att kika in på Trädgårdsföreningen där Barnkalaset hade en massa kul att bjuda på!
Ansiktsmålning, snurrande kaffekoppar, karusell, fiskdamm, m.m!


Väl hemma gick vi upp till grannarna o fick oss lite härliga skratt! Bästa grannarna ever!
Nu blir det grill med trevligt sällskap! Johan, min man, is the chef, he´s the shit! ;) <3


FULL RULLE

Det é full rulle här hemma nu när Olivia kryper. Hon har verkligen fått till det nu, det går snabbt. En vecka har hon nu krypit fram o sicken stil hon har, hon använder ju inte bara knäna utan upp på fötterna också, ser jätte roligt ut!
Duktiga tjejen där!
Klara har vart på dagis nu igår o idag så det har grejats här hemma. Målat klart de sista sakerna som pall, barstol o vägghylla. Pallen o hyllan skall vara i Olivias rum.
Har letat lite tapet till hennes rum idag också men det gav mig inte mycket, lika bra att åka bort till Skene o se dom live o få beställt. I helgen planerar jag att göra den sista touchen på spacklet o nästa helg tapetsera, o hoppas på att fondväggen då också kommit. (Om jag nu ens fått valt nån.)

Bjuder på två bilder från när vi lekte i Klaras rum idag, bäst att passa på medans hon inte é hemma annars blir vi bannlysta!

Tjohej!


EN NJAE-DAG

Hallå Hej!

Jag gjorde ett försök att ladda upp bilder på FujiFilm´s hemsida för framkallning. 160 bilder, som jag satt o valde ut, klick, klick, klick, klick................................ Hopplöst, sidan hängde sig o alla bilder försvann...!
När man väl får tummen ur så skiter det sig, typiskt. Men jag skall allt ge det ett försök igen. Jag måste, vi har nämnligen vart skit kassa på att framkalla bilder, o nu när man har barn o allt é det roligare o ha det i ett album, speciellt för Klara så hon kan gå o titta.

13.00 idag skall vi vara på BVC, få träffa vår nya barnsköterska, yeeej! ;) Gå igenom Olivia lite mer från början också skall hon skicka en remiss till Skene för att få kontroll på vad hon nu igentligen é allergisk mot.
Känns väldigt bra att få ny sköterska, den andra var inte att leka med!
Johan kommer hem lagom tills jag o Olivia skall åka så jag slipper ha med mig Klara som inte é nåt annat än trotsig idag, o jag é verkligen inte o leka med idag så vi går inte riktigt så bra ihop!

Olivia har sovit lite oroligt dom sista dagarna, vaknat 2-4 gånger om nätterna. Har väl igentligen inte vart så jobbigt för hon vaknar ju aldrig utan rör sig mest bara runt runt i sängen. Har ammat henne två gånger, kan tänka mig att hon inte tycker det räcker längre med bara tuttemat, skall bli härligt att få löst den här matfrågan. Hade passat perfekt med lite gröt innan sista tuttematen innan läggdags.

Dags å bege sig på köket, makaroner o köttbular kom som önskemål från storapan!


9 AUGUSTI

Igår var en rolig dag, trots det pissiga vädret som bara verkar vilja hålla en jämn linje mellan regn o mulet..
Iaf, Kamilla o hennes son Alexander kom hit o lekte med oss, barnen lekte o vi tjöta. Kidsen körde grävmaskin o hoppade studsmatta o stoja, Klara blev dock helt förstörd när dom åkte hem, hon skulle bestämt åka med dom hem!

Idag var likaså en bra dag! Klaras första dag på dagis den här terminen, så roligt! Det var blandade känslor att lämna henne med tanke på det här med blöjan. Hon som nu vart utan blöja på dagarna i två månader o nu då också även på natten kanske får ett "återfall" nu när hon é där bland alla barnen! Men icke, hon var en stjärna, hela dagen. Hon hade tillomed gjort "tvåan" precis innan jag kom! Jösses Amalia!!! Hon hade haft jätte roligt hela dan, ville visa mig vad dom hade lekt hela dan, prinsessa, hästen o prinsen! :)
Fick gjort en himla massa medans Olivia o jag var ensamma hemma, plockade ur diskmaskinen, målade en pall, den andra barstolen, körde två maskiner med tvätt o plockade Klaras leksaker som vanligt...
Hämta Klaris på dagis, hem o pussla o leka på Klaras rum för fullt, hon var nämnligen liiiite trött efter första dagen på dagis. Sen kom Farbror Joakim o Maria hit på en liten titt, tur att Klara tycker så bra om Joakim för Olivia verkar ganska skeptiskt mot honom! ;)
Idag lagade Johan maten o det blev såååå smarrigt, lax med teriyakisås, färskpotatis o sallad! Det måste vara min nya favoriträtt!

Ha en härligt kväll alla, nu skall jag njuta av solen!


6 AUGUSTI

Helg.
Vi sitter bänkade framför tv´n, Klara, Olivia o Jag. Tittar på otecknade Peter Pan, spännande!
Johan é på utsidan o jobbar för fullt, det é bråttom nu, regnet kan komma o stoppa allt närsom o maskinen skall ut på jobb på tisdag så det måste skyndas!
En riktig latdag för oss som finns på insidan av huset iaf.

Igår åkte Mormor hem, o jösses så tomt det blev! Klara ville inte alls att hon skule åka, vi fick muta henne med att hon, bara hon, skulle få åka till Mormor en annan dag.
Senare mot kvällen kom grannarna, Thomas o Annelie, ner. Vi bjöd på middag, jätte roligt. Klara tyckte allt att det var lite knasigt att ha dom här, det é ju alltid hon som går till dom i vanliga fall.
Olivia älskar hundar, hon skrattar så hon kiknar när hon ser en så hon var väldigt glad när dom kom o hade med sig Josef.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll, trots detta trista väder!!!!


SICKA DAGAR - OLIVIA

Har haft helt underbara dagar det senaste. Johan hade semester förra veckan o har dratt igång en mjukstart nu denna vecka (han jobbar hemma i trädgårn o vart ute på lite check så han vet vad som väntar nästa vecka).
Men så kom dagen idag. Jag vaknade upp med mjölkstockning utan dess like! Från ingenstans, kände inget när jag gick o la mig igår. Så skoj, eller inte..... Har jobbat på att få bort det hela dan, tagit två låååånga duschar o masserat som bara den nästan för jämnan. Hoppas på att vakna upp imon pigg o fräsch som vanligt, UTAN mjölkstockning! Jag som inte ens vill amma längre!!!!!!!!!!!

Har fått gjort en hel del det senaste, förutom äventyr så har jag även röjt ut nääästan allt från Olivias rum så snart kan vi börja pilla där. Skoj skoj, roligt att inreda, o så får man lite plats i sitt egna sovrum, ännu bättre...
På tal om Olivia, såååå mycket det hänt med den lilla gumman nu!
Hon har fått två tänder, ser urtjusig ut när hon ler! ;) Hon har nääästan kommit på hur man kryper, för står på alla fyra det har hon gjort några veckor nu, på knäna eller tårna det spelar ingen roll. Hon kan även sätta sig upp helt själv! Så duktig så. Så snart har vi en krypande unge här i huset som skall röjja runt o pilla på allting!

Min mor é här, hon vänder upp o ner på hela huset... Hon é sån som mödrar skall vara!

Olivia ligger brevid mig i soffan o försöker somna, myspys.
Johan o Klara é på stranden o leker o badar för fullt! Han fick åka själv pga av mitt eländiga tillstånd!

Ha en härlig kväll o njut av kvällssolen!


RSS 2.0