God morgon allihopa!

Vaknade av en liten Klara som låg i sin säng o sjöng på jag vet inte vad.. ;)
Johan satt uppe o åt frukost o hade lagt märke till att hon var vaken så han kom ner vid halv sju med första målet, välling!

Hon somnade om brevid mig igen men jag kände att det var lika bra att gå upp, man blir bara trött o seg om man lägger sig o somnar om igen.
Låg vaken till tolv inatt o tittade på en film med Drew Barrymore som gick på ettan, hon spelade en femtonåring som blev på smällen med ett pucko, i vanlig ordning. Den va igentligen inte alls bra men jag ville veta vad som hände.
Sen ligger man o funderar på både det ena o det andra. Tex, hur skall jag göra med håret idag, låta det växa ut eller klippa av det igen? Det é dock gott att klippa av det ibland, tycker inte det é så värst nice när folk går runt o sparar o sparar med ett jätte slitet, färgat o flötit hår. Det säger ju nästan något om personen direkt, hur man ser ut i håret...
O vad vi skall köpa till Cattis?! Hon fyllde 22 i fredags! GRATTIS!!!
Ingen aning vad det blir än, det blir väl något till hemmet som vanligt... Fast det kan ju också vara roligt att ge bort något personligt.
I Johans familj firar dom knappt födelsedagar, lite trist för då blir det knappt någon sammanhållning i familjen.
Förra året Johan fyllde år var det knappt någon som ens komihåg hans födelsedag, o ännu mindre uppvaktade honom. Hoppas det inte blir så detta året för då kan vi lika gärna lägga ner födelsedagar också.

Det é iaf kalas hemma hos Cattis på lördag men vi kan nog inte åka dit eftersom vi behöver mura på nu innan regnet får för sig att titta fram.. Det é en bit kvar! ;)

Har nu duschat, bäddat o ställt fram frukost så det é dags att väcka Klara. Hennes gröt står o väntar på henne på bordet!
Tjingeling!

Sol, Sofie o murning...

Vilken bra dag vi haft, lite sol, lite Sofie o lite murning...
Fast det bästa var ändå att Sofie va här.
Hon kom strax efter halv tio, vi gick direkt o köpte nybakat bröd i affären. Kom hem, åt god frukost o fick tjötat av oss en del. Var ute på en rask promenad en timma i solen o efter det så åkte vi bort till tomten så Sofie fick se hur långt vi har kommit.
Innan vi var tillbaka så hade tiden sprungit iväg så fort att det var dags att äta lunch innan Sofie skulle åka tillbaka till Lerum o jobba..
Hon åkte vid två så jag o Klara åkte till tomten för att fortsätta mura med Johan o Roger (farfar).

Vi har allt kommit en bra bit på murningen nu! Tur att vi har Roger, Joakim o Mormor som gärna hjälper till! Man behöver knappt ens fråga dom om hjälp..
Skall höra med Joakim sen om han skulle kunna hjälpa till med murning på fredag för mamma erbjöd sig att passa Klara åt oss så det skulle ju passa utmärkt! ;)


Skall till frisören imorgon,, både jag o Johan. Han é långhårig. Frågan é vad jag skall göra, skall jag go blond, vet inte.. Ibland trivs man jätte bra i detta mörka håret ju men blond é också kul, trivdes nog bättre med blont hår. Om det nu går att göra eftersom att vi färgade det mörkt förra gången (6 månader sedan). Skall jag klippa av det igen, eller bara toppa det? Frågan é, frågan é???!!!

Fick ringt återförsäljaren av vagnen idag också, det var bara att komma in när vi hade vägarna förbi så fixar dom det!

SOFIE- Det ligger nog ett land åt det hållet! (?)

Tant Sofie!!!

Idag kommer Sofie o skall leka med oss! Yippie!!!
Hon bör vara här om ca 30 minuter. Jaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Här, lite onykter... ;)
Här med!
Hon é så go vår Sofie!
O Grattis igen,, hon é ju faktiskt nybliven husägare också! Stora tjejen!
Puss på henne!

Har alltså mur...

Har alltså murat på huset idag. Johan, Roger (Farfar) o jag. Klara va också med förstås! Hon låg i vagnen o sov den mesta tiden. Iaf när hon inte promtade på att vara vaken även om hon var så trött.
Tvättade samtidigt,, gick väl sådär. Allt flöt på jätte bra, jag fick börja tvätta nästan två timmar tidigare för Kerstin som bor längst ut på längan var klar så tidigt.
Hade vart klar för längesen om det inte vore för den röda tvättmaskinen som é från 1812 hade hängt upp sig! Den har gått snart tre timmar o den é fortfarande på huvudtvätt!!!!!!
Per - hyresvärden får komma o fixa detta imon för jag tänker då inte ta tag i detta o få vatten ut över hela golvet när jag plockar ut lakanen! (har hänt för att den stannat full med vatten)

Annars så har dagen vart bra. Johan lagade spaghetti med köttfärssås, gottit. Har tjötat en del i telefon, bla med Sofie, hon skall komma hit o leka med oss imon så det blir bara murning halvdag för min del eftersom att Sofie skall tillbaka o jobba sen. Sen så har det inte hänt så mycket mer... Jo, vi har testkört vagnen o den funkar bra, känner att den drar en aningens aning till vänster så jag skall ringa återförsäljaren imorgon.

Snipp snapp så va dagen slut!

Måndag

Mura mura mura................................

Härlig dag trots alla moln

Igår var vi o hälsade på Mormor i Floda. :) Vi kom till färdig frukost, hade dock ätit hemma oxå men hur gott var det då, två knäckebröd med ost, kylskåpet var ganska tomt..
Vi åt o pratade innan vi begav oss till Alingsås för att kolla på ny vardagsrums-matta till Mormor.
En hemskt mysig stad Alingsås, alla små gator, caféer o butiker överallt.
Nånstans i allt prat så sa mamma att hon skulle kunna ha en sulky/paraplyvagn hemma när Klara kommer på besök o när hon sover över, (hon skall vara där när jobbar) o det hade ju jag också funderat på (en billig på blocket).
Mormor förstår sig nämnligen inte på Klaras andra vagn, hon kör på allt o alla med den. En trehjuling - Teutonia Spirit...
Johan o jag dock, vi é supernöjda!
Dom gick där i butiken i en evighet o prova o hade sig.
Hon började vid paraplyvagnarna, men släppte dom snabbt när hon insåg att dom funkar ju inte i Thailand. Hon tittade lite på Emmaljunga o sen BRIO. Brio var nog hennes grej, hon fastnade direkt.. Den var lätt, smidig att fälla ihop o enkel att lyfta in o ut ur bilen. O rätt som det var så säger hon, - Den här tar vi!
Men jag hejdade henne, jag ville titta på blocket först.


Idag har det vart shopping!
Klara har fått en vagn som hon skall ha hemma hos Mormor. En Mormorsvagn!
Det blev en BRIO. Svart.. Jätte fin. O mormor kan till o med fälla ihop den. Inte illa ;)
Klara verkar super stolt när hon sitter i den.
Nu har vi den hemma för att pappa skulle få se den men i veckan skall den tillbaka till Mormor för då skall Klara dit o sova. FÖRSTA gången! ;)

Mormor köpte även med en lekratt för mindre barn!
Hon é bäst vår Mormor! ;)


Ååå,,, orka!

Man kommer hem, hejar lite snabbt på grannarna som sitter ute o fikar eller vad dom nu gör..
Grannen har hemma sin motorcykel som står parkerad på deras gräsmatta. (brevid min bil)
Går in, går o pillar med allt möjligt...
Efter någon timma eller så behöver man gå ut o slänga soperna, Klara följer med. Ser att bilen står lite konstigt så det får man ju fixa, sticker in o hämtar bilnycklarna o vad ser jag när jag kommit ut o é lite närmare bilen? Jo, spår i gräsmattan av en viss MC, ca 3 cm från min bil. Inga repor alls, nej absolut inte!

Vad é det för stil? Vuxna människor? Beter man sig så?

Slapp...

Jaha,, här sitter man.. Framför datorn.
Lat som attan. Ingen lust för någonting.
Vilken ångest ja gett mig själv nu! Jag kunde bara tagit badenbaden-stolen o tagit mig ut i solskenet så hade jag inte känt såhär nu.. Ååååh!

Gick iaf upp vid 08.00 idag (min pappa ringde o väckte mig) o kände att det här blir en bra dag,, men icke, har ingen annan att skylla än mig själv.
Vi var ute i bilen halv tio o åkte ner o slängde sopor innan vi begav oss bort till tomten för att fortsätta mura. Det gick riktigt smidigt idag, allt flöt på bra.. Tills, den jäklans tombolan pajja när klockan var tolv!
Så vi fick packa ihop oss o åka hem Klara o jag medans Johan åkte till Robban.
O där é han fortfarande,, räknar på huset, skall beställa o ha sig, sånt som inte tjejer varken fattar eller bryr sig om. (iaf inte jag)

Har iaf ducshat idag, inte illa ;) Men ingen fredags out-fit har åkt på, bara myskläder.. Likadant för Klara, ingen fredags-klänning!
Hon ligger o sover nu, har säkert sovit två-tre timmar.. Men det gör då ingenting, hon sover alltid så gott om natten ändå ;)

Nepp,, skall åka o hämta Johan klockan sex,, undra varför?, jo för att whiskeyn va god! ;)

Duktig tjej!

Idag avklarade Klara första kursen på babysim, Pelikanen!
Jätte duktig tjej!
Lite tråkigt att vi inte kommer ses alla barn o mammor/pappor på våra onsdagar längre, det har ju blivit mycket roligare nu dom sista gångerna. Men vi skall ses ibland ändå på drop-in onsdagar o lördagar..
Simma under vattnet lyckas Klara jätte bra med så nästa steg blir väl när hon skall ner under vattnet från kanten..
I lördags hade vi pappa med oss på babysim också,, man kan ju undra vem som tyckte det gav mest nytta, Johan eller Klara!? Man kan ju undra vem som igentligen behövde gå på simskola, Klara eller pappa Johan!?
Han tyckte allt att han var lite lustig i vattnet,, spruta vatten o skvätta o ha sig..


Såhär såg det ut för 2 månader sedan,, Klara testade vattnet! Nyfiken o försiktig,,,, nu, skvätter o simmar för fullt!


Pappa/Morfar

Har precis suttit i telefon o pratat med pappa en stund.
Det é roligt att prata med honom, ingen avundsjuka alls!
(för er som inte vet så bor han i Thailand, Kamala.)
Han mår bra, o har det jätte gott.
Nu börjar det allt bli lite "sämre" väder där om man nu kan kalla det sämre..  Det é bra väder men det regnar lite mer o det é större vågor i havet, men det é forfarande så att man kan gå i o bada!
Temperaturen pendlar mellan 32 grader o uppåt! - Får man lov att klaga då?! Nepp!
Det sista han frågar innan vi skall lägga på luren också é ju hur vårt väder é här hemma!? - Det é lite dåligt idag, massa moln o en sol som gömmer sig bakom dom!


God morgon!

God morgon allihopa!
Underbar morgon!
Solen skiner o himlen é blå!
O klockan é bara 08.00.
Vaknade klockan 06.00!, av Johans väckarklocka! Låg o sparkade på hans sida utan resultat,, han hade redan gått upp ;)
Gick själv upp, riktigt pigg. Väldigt pigg faktiskt... Hade förmodligen sovit vidare väldigt gott också om jag inte blivit väckt på detta sätt.
Käkade frukost, satte på mig fuling-kläder o tog tag i monster-disken från igår medans Johan åkte iväg till tomten. (Murar)
Klara vaknade 07.15 o då var ja klar med allt så vi satte os i soffan med vällingen o mös.
Det var 6½ månads kontroll igår. Vår lilla skit hon växer o hon frodas.
7730g o 68cm!

Vi hade Caroline, Eric, Selma o Doris på besök igårkväll. Vi gjorde potatisgratäng , fläskfilé i ugn, champinjonsås o sallad. Smarrens! Vi satt ute i härliga vädret o åt all maten, himla trevligt!

Nepp, nu skall jag iväg till tomten. Det skall muras för fullt idag med!
(Har lite träningsvärk i armarna från alla lyft igår!)

Underbara dag!

Underbara dag! Underbara väder!

Vaknade inte förän klockan var nära nio. Sovmorgon!
Men lite stress blev det, vi brukar ju vara på Öppna Förskolan klockan tio! Men vi tog det i vår takt, den non-stressade takten..
Vi blev lite sena, var där 10.45, men det gjorde inget alls, vi missade iaf inte sångstunden o det é det som Klara gillar bäst!
Efter Ö.F gick vi till lekplatsen med Carro, Selma, Doris, Jenny, Tuva o Tor..............
Just nu ligger lillfisen ute i sin vagn o vilar.. Man blir pumsig efter allt stoj med alla små barnen. ;)

Klara simmade under vattnet igår!!! ;) Fisken!

Onsdag

Onsdag...
Mår lite sådär.
Känner mig inte helt 100.
Johan é också kass.
Båda två hade lite småont i magen i måndags men det var ingenting jämfört med igår! Det va inget skoj.
Klara o jag åkte till Lerum o va hela dagen med Sofie. O hon fick stå ut med min onda mage hon med.
En riktig pärla é hon vår Sofie (Tant Sofie)!
Svängde förbi jobbet o sa hej o det blev dom väldigt glada för!
Åkte till Lindex o bytte en klänning Klara hade fått i påsk-present av Moster Annelie (hon fick likadan av Mormor).
O till Skohuset för att byta ett par Adidas-skor hon hade fått av Mormor (hon fick likadana av Pappa Johan i halvårs-present).
Sen hem o tvätta o det é vad jag forfarande håller på med. Super skoj! NOT...
Tvättat sex tvättar sen igår plus en massa handtvättat...
Klockan två skall vi åka iväg till Kaskad för då é det babysim! Klara skall nog prova på dykning! Spännande!!!

Huvudvärk har jag också...

Grattis

Grattis Anne60-års dagen!

SOL

Härliga sol!
Njuter till fullo!
Man blir så glad! ;)

Tack Caroline o Eric för i förrgår, underbar dag! Fick lite färg på snoken.. Synd att vi behövde dra oss hemåt så tidigt! Attans, men det tar vi igen snart igen... ;)
O tack Farmor/Anette för igår!

Skall nu ut på promenad...

Glad Påsk!

Speciellt mycket Glad Påsk till min pappa eftersom att vi inte träffas denna påsk eftersom att han ligger på nån playa o mår gott!
Så,, GLAD PÅSK pappa!
2005

Dagen starta väl sådär! Det tog lite tid att få upp någon ur sängen.. JOhan é fortfarande lite trötter från gårdagen då vi firade Anne, hemskt skojigt!
Han fick sig väl lite lite mer o dricka än va han klarade av, fast han stod ju fortfarande på benen så..
Vi kom dit vid två o traskade inte hem förän nio, när vi gick va det ljust o när vi väl kom hem vart det mörkt ute...
Han fick lov att gå ner till Andreas som fyllde år han med, 36! Han gick dit med sin kladdkaka han hade bakat bara för sin väns skull! O till den hade han köpt tårtljus med siffrorna 36... Han é inte dålig den pojken!
Väl hemma redan vid tolv o Ooo så tjötig! Somnade gott iaf... ;)
Drog upp Johan o Klara vid åtta idag, då va jag pigg som mört!?
Vi va ute o promenerade redan inna klockan va tio, inte många andra som va ute vid den tiden! Vädret va ju mumma ute så man får passa på! Härligt!
Gick ner till Hagalund o tittade till det andra sällskapet vi umgicks med igår o tackade så mycket för en trevlig kväll!
Traskade vidare till affären som kors i taket va öppen o sen till Farmor för en liten titt.
Dit skall vi imon för o äta lite gott o umgås!
Gratis é gott! Men det é bara o bjuda igen...

Nu skall vi se om Johan vaknar till liv efter duschen han tar nu så skall vi åka vidare till Sjödal där Caroline, Eric, Selma, Doris, Annelie o Tony väntar!
Mat! Skall gömma alla påskäggen innan Semlan ser att vi kommit oxå.......

Trevlig Påsk alla!

Lååångfredag

Idag é det långfredag, för alla er som inte redan visste..
Har än så länge haft en underbar morgon!
Alla tre vaknade med stora léenden,, eller ja mitt fick vänta någon minut för Johan väckte mig ur min skönhetssömn.
Låg en stund i sängen o myste innan jag gick upp o ducsha o Johan gjorde frukost till oss.
Solen skiner o himlen é blå! -toppen!
Klara é kalasklädd, vi skall ner till Farfar o Extrafarmor sedan, Anne fyller 60 på måndag så det skall vi fira idag!

Klänning - Påskpresent från Farfar & Extrafarmor! Tack!
Byxa - Från Me&I.

Nu kommer snart Mormor med påskägg. Hon kunde inte hålla sig till imon då vi skall ses hela dagen! ;)

Hej hej!

William 5 år!

GRATTIS kusin William 5 år!!! Kramar Klara

Idag har vart en seg dag. Först o främst så har det regnat mest hela dagen, trist. Man kunde ju nästan tro att sommarn var här, våren iaf..
Klara sov jätte dåligt inatt, tansebyssarna vill fram men det vill nog inte hon! Stackars lilla tjej. Så hon sov mellan oss från ett inatt.. O det é inte särskilt gott, hon lägger alltid huvudet mot Johan så jag får hennes fötter i ryggen!
Inatt blir det alvedon,, för Klaras del iaf! ;)

Vi har vart på babysim, o jätte skojigt var det! Hon simmar på o plaskar som en tok. Dom pratade om att kanske prova Klara för ett dyk nästa gång! Spännande!!!
Hon é duktig vår lilla tjej!

Idag var vi oxå o hämtade ut kläderna från Me&I, såååå fina! Johan gillade dom oxå, bra det för det é han som har pengarna! (mina é snart slut!)
Just nu é Johan o tränar, duktig den killen!

Sluta gnäll.
Gör något åt saken istället!
Hur var det nu igentligen.. Jo, vissa behöver verkligen ta sig en lektion i positivt tänkande.
Det finns vänner, både nära o kära. Man undviker dom, pga att man é trött på att lyssna på dom.
Va tror folk, att man inte har nog med sina egna problem eller. Inte har man lust o lyssna på deras varenda gång man träffar dom.
Enkelt,,,, Sluta klaga om ni ändå inte tänker göra något åt saken..

God dag

Hallå...
Upp tidigt, in till Kinna, få nya piller utskrivna! Det var snabba ryck, hade inte ens behövt åka dit, kunde tagits på telefon.
Till Willy´s. köpa barnmat, insåg påväg in att jag hade ingen plånbok med mig. Ut igen o hem.
Hemma stod Farbror Jocke o väntade på oss. Fika, tjöta, leka med tjatterfian Klara o sen till banken o apoteket.
Nu skall jag åka iväg till Allum o köpa mig mina skor som min kära Johan givit mig i vårpresent! Han é bästa vår Älsklingspappa! 
Sen skall vi åka o hälsa på Mormor o Maria på deras jobb, kan hända att jag tittar in på mitt egna jobb oxå, får se..
7/10-08
Bizzy dag med mycket att göra!
Ingen simning blir det denna tisdagen heller, Eric jobbar fortfarande beordrad övertid! Illa.. Vi får ta igen det!
See you!


Tänder!

Jag har fått en tand! ;)
Kanske två, vi skall kolla när pappa kommer hem sen för just nu så har jag ingen lust.
Den é nere på min vänstra sida, den é vass o jag rev mamma på fingret med den. Det var så hon märkte det.


6 snabba månader!

Idag é jag hela 6 månader!
På en söndag morgon klockan 06.15 för sex månader sedan tittade jag ut!
O jag charmar min omgivning till fullo.
Idag é jag en cooling med mina tuffa skor min pappa tyckte jag skulle ha idag, så han köpte de läckra dojorna till mig! ;)



Kommer du...

Kommer du se tillbaka på ditt liv o säga: "Jag önskar att jag hade" eller "Jag är glad att jag gjorde"?

Fredag igen!

Äntligen fredag!
Veckan har verkligen flygt förbi!
Onsdag:
Käkade frukost hos Caroline, massa gott.. Rensade bland Doris kläder (det behövdes) så nu har Klara massvis att välja bland! ;) Vi åt lunch ute i solen med våra små fisar innan det var dags för mig o Klara att köra iväg. Jätte härlig dag!
 Det var dags för babysim igen! Så skojigt! Hon sprattlar som en tok i vattnet i hopp om att komma framåt. O hon njuter så gott när hon får ligga på rygg medans ja håller under hennes huvud, o hon käkar på sina fötter..
Igår:
Vi var på Öppna Förskolan, jätte skoj, o gott fika! Sen så gick Klara o jag ut på en promenad, ner till sjön o upp bland dom nya villorna dom håller på o bygger. Solen sken så gött!
Johan var hemma redan vid tre så vi gick alla tre ner till Farfar o Extrafarmor o hängde lite med dom på deras altan! Tog faktiskt med mig ett par cider ner så vi satt där i solen o njöt.. Johan drack förstås öl! Sen så gick vi hem, Johan gjorde fin baksidan medans jag gjorde PyttiPanna, utan ägg för dom va visst slut, men det var gott ändå ;)

Vaknade helt fel idag, redan vid sex.. Lite väl tidigt så jag somnade om igen. Vi vaknade inte igen förän halv nio då Caroline ringde o väckte oss! Härligt härligt var det!
Vädret var inte som var lovat idag, nepp, det var disigt som attan! Jag som ville ha lite sol i mitt bleka ansikte!
Städat här hemma under dagen, även tvättat fönstren på baksidan, supertrist... Men härligt att ha fått det gjort. Sist jag tvättade fönstren var i september, höggravid o kämpigt var det, gott o ha fått det gjort! Nej nej, då kom vaktmästarn o skulle högtryckstvätta rännorna på taket! Gissa om jag var glad?,, NOT!
Nu é det iaf gjort o gött é det!
Josefine o Noel kom till Sätila vid två-snåret så vi tog oss en promenad. Satt där hemma ett tag o nu skall vi snart börja grilla här, första gången för i år! Klaras första grillning ;) Skiter nog hon i dock..
Imon skall detbli fint väder é det lovat, bra då att vi fått hem våra utemöbler idag. O jätte glad, solen har kommit fram o skiner för fullt nu!
Skål på er! Nu tar jag mig lite Likör 43 med MJÖLK!
Trevlig kväll!

RSS 2.0