PIERCING - IKEA

Nu var det gjort!
Johan gjorde det för jag tyckte det kändes liiite lessamt eller vad man nu skall säga.
Vi tog bort min piercing, min enda piercing också, i tungan. Inte kan man ha sådan nu när man skall bli tvåbarnsmamma. Nepp, så den fick åka ut.
Känns som ett stort tomrum.
9 år satt den där den var men nu ligger den i badrumsskåpet.

Lika bra.
Jag é ändå på gång med nåt i halsen o den lilla förkylningen sitter där den är.
Sicken natt jag haft, låg o sov till o från i badrummet, känns inge bra o va dålig med en stooor mage i vägen, det vill jag lova.

Hade en jätte bra dag med mamma/mormor IKEA igår, dock så hade jag väldigt ont i höger ben/höft, vet inte vad jag lyckades med när vi satt i bilen på vägen dit, lillskrutt kom väl åt en ond nerv eller liknande.
Jag inhandlade kudde, täcke, mjukisdjur till bebis. O till mig själv blev det en byrå till sovrummet, likadan som den som Klara har fast vår é bredare. Även insatser för att ha i byrån för att lägga sockar bla i dessa.

Dock så skall ju självklart dessa hemska strumpor bort på mjukisdjuret, liknar ju jag vet inte vad! ;) Hihi...
Nöjd var jag efter den turen.
Johan mindre nöjd, det blir ju han som skall sätta ihop byrån så. :)

Ut i soffan, titta på Bumbibjörnarna med Klara!


KLARA-PRINSESSA!

foto927a (MMS)

KLARA-PRINSESSA!


KLARA-PRINSESSA!

foto926a (MMS)

KLARA-PRINSESSA!


STORT GRATTIS TILL DOM STOLTA PÄRONEN...

img_0308 (MMS)

Stort GRATTIS till dom stolta päronen Jenny o Robin! En så vacker son fick dom tidigt i morse. Nu blev jag avundsjuk, men den som väntar på nåt gott... :)


MOT KASKAD

Snart dags att dra oss. Simskola idag för Klaris. Hon kommer nog va pigg som en mört. Precis sovit 1½timma o sen ätit en massa mat på det, sen kan jag intyga att jag é säker på att det inte kommer komma någon liten skit ur henne i badet! hihi!

Verkligen så trött jag blivit bara sista veckan, någon hormon som tillkommit eller något som försvunnit i kroppen, men men, så é det för dom flesta gravida tjockisar.
Klara tycker konstigt nog att vi skall gå upp strax efter pappa denna vecka, vilket gjort mig bara ännu mer tröttare med tanke på att Johan varje dag går upp 04.45! Har hon annars vaknat vid den tiden så brukar hon alltid somna om igen när han åker men icke denna vecka, nepp...
Så jag é inte så morgonpigg o glad på morran längre. Ucsh!

Tagit upp det här med syskonvagn igen, har inte introducerat vagnen för Johan än o jag har ju inte ens sett den i verkligheten så vi får väl dra iväg nu i helgen o kika lite. Har spanat lite på Carena Double Swing. Billig var den iaf så han klagar nog inte föööör mycket. (JOhan tycker Klara kan gå, vilket hon absolut inte kan, ibland, spec inte i affärer för då har hon sex armar o åtta ben, vad vet han.) Söndag sådana fall hade passat eftersom Johan jobbar lördag.

Tänk att vi skall få en sådan liten skit igen, oförståenligt!
(Hoppas bara den blir lika snäll som dockan på bilden var när hon kom hem till oss!)

Jaja, hej hopp!
Till plurret!


V. 30

Vecka 30
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.


Vecka 30, har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.
Jisses, förra graviditeten höll man koll i ett, vilken vecka man var i framförallt. Det é först nu jag börjat engagera mig. Fast ändå likadant som förut så måste jag tänka efter.
Riktigt snabbt har det gått iaf!
Igår när vi var hos familjen Jespersen/Ericsson i Sjödal så fick lilla Selma känna när bebisen grejade i magen, så förundrad hon så ut. Tyst var hon o försiktigt höll hon handen på magen. Sen drog det igång, hon sa säkert 15gånger att bebin sover nog nu. Eller om jag gjorde ett litet läte, tex när jag får ont i bäckenet när jag lyfter mig så sa Selma: Oj, nu sparkade den på Emma igen. Hon har även frågat när bebin kommer o jag svarar, du får först längta till tomten, sen tar det inte lång tid innan bebisen kommer.
Gulle tjej! ;)


PREMIÄR!

foto924a (MMS)

Premiär i overallen Klara fick av sina päron i födelsedagspresent. Det var riktigt burrigt ute idag!


GEGGAMOJA


" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "


Mylittlestar.se

Är med och tävlar hos millah om en skötväska från My Little Star.


BRRRRR.....

Brrrr....
Blåser ju nästan iväg ute. Var ute några snabba sekunder förut med sopporna, drar mig för att gå ut runt banan med Klara snart. Skall börja gå den biten igen med lugna steg, korta steg, två steg fram, ett steg bak, Klara skall ju med gå så då blir det så.
Känns som att foglossningen börjar släppa lite, dock så har jag tagit det väldigt lugnt o "hållt ihop benen" så gott det gått så det kanske har gjort sin del.
Fick mig en liten pik av Johan igår när jag var i kylen o tog mig en chokladbit efter middan. "När den där lille har kommit då blir det tvärstop med det där"! Bla bla bla,, jag é ju faktiskt gravid, han é ju bara Johan o ändå så snusar han som en tok, dessutom så é det skadligt- o DYRT! Jag gav tillbaka o sen blev han tyst, haha!

Jag har fått dille på TRADERA igen, skall även jag börja slänga upp lite saker där, skall bara få fram dom två lådorna i förrådet med Klaras urvuxna kläder först så jag får vänta på Johan med det.
Fick hem ett par gravidbyxor från Pop igår, vunna för 100kr (ordpris 549kr), dock så var dom för stora så jag skall svänga förbi Polarn o Pyret någon dag o lämna in dom där, istället för att sälja vidare dom, så får jag något annat fint från butiken ist. Ibland gäller det att vara smart. ;)

Avslutning på simskolan idag, blir massa mys o massa gott!

Dags att bege sig så vi hinner hem till Hem till gården!


V. 29

Vecka 29
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Redan vecka 29!
Känner mig stressad, fast på ett ganska icke negativt sett om man kan säga så, jag é lugn som en cool mört.
Vagn? Det har jag ju iof sig till lill*n som kommer men till Klara med åtta armar o fyra ben, nepp.

Jag svettas ofta japp, för minsta lilla.
"Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser"?- Det har folk kunnat göra sedan vecka 17 för det var då första gången som vi båda såg o Johan kände lillskit. Ganska otroligt men så var det.
O jag tror inte vi får besöker barnmorskan oftare, vi skall dit på fredag o då tror jag inte hon sätter någon tätare kontroll, utan en månad efter. Då, på fredag, skall dom äntligen kolla blodgrupp, vilket man i normala fall brukar göra i mitten av graviditeten. Skall nog inte vara några problem men ändå.
Jag sover illa som bara den, inte skall det räcka med att jag behöver kissa ständigt utan att "den" gärna vaknar upp om natten o håller mig vaken.

Tjing tjingeling!


KALAJS-KYLA

LÖRDAG!
Idag skall vi på kalajs! 30-års kalajs till o med,, även resten av gossarna har ju nu börjat närma sig 30, inte bara Johan som é gammal o sleten längre. *Skämt åsido*
Robin bli 30 så vid tre-slaget så beger vi oss ut till Tjuvkil. Ser vi fram emot!
Köpte massa fint igår från oss, Jocke o Maria, o Tommy.
Vem som gillar det mest märker vi, kan hända att det faller Jenny mer i smalen än Robin.

Skall snart hoppa in i duschen tänkte jag, så man vaknar till liv, på riktigt.
Älskar detta väder, gå upp ur sängen o verkligen inte ha en aning om vad som väntar utanför fönstret. Idag var det många minusgrader men vem märker det, vårt hus é sååå bra att överallt é det varmt o gott. Golvvärme I Love!

Igår var vi hemma på middag hos mamma. Fick en liten tjuvstart av julmaten, o gissa om jag blev glad, jag som längtar till jul!

Dags att sätta fart, måste ju hinna med att handla, o bege sig ner till Hagalund o titta på bröderna som har fått för sig att tvätta bilarna i denna kyla, min bil dessutom-det gillar vi!

Ha en trevlig helg allihop!


V. 28

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Ja här i den här kommunen tvekar jag på att besöken hos barnmorskan blir tätare.
Har aldrig haft humörsvängnigar så vi hoppas på att jag inte får några nu heller, stackars Johan annars. ;)
Jag har en mage stor som jag vet inte vad, jag var verkligen mindre med Klara, o det é verkligen bara en enda stor mage. (För jag får fortfarande på mig mina vanliga jeans.) Men än é det långt kvar, kanske blir store som en elefant på slutet.

35cm lång o fötter på 5cm! Stor fot!
Tror nog att bebis drömmer om den där Klara som h*n hör tjötande o tjutande hela tiden, "stackars mig om jag skall behöva lyssna på den ungen varje dag".

 

 


KALAS-AVKLARAT

2-års kalas för Klara igår!

Det var hur bra som helst, o lillskiten blev jätte glad för alla spännande paket.
Hon var vacker igår efter att alla till slut gått hem vid halv sju. Gick runt näck med sina nya vinterskor som kom från Farfar o Anne, sin nya mössa från Annelie o Jocke o sin PoP-jacka från Mormor, riktig läckerbit där. ;)
Hon däckade vid halv åtta o vaknade inte förän jag irriterade henne nog vid åtta idag, måste vart jobbigt att ha kalas! Hihi...
Klara fick en jätte fin Villervalla-klänning av Moster o Tony igår, låg o funderade lite inatt o kom på att jag köpt en helkroppsbody till bebisen med exakt samma tyg, blir ju jätte fint brevid varann! ;)

Bebis lever verkligen loppan i magen idag, ger nog igen för den hektiska gårdagen tror jag. ;) Men härligt é det.
12veckor kvar.

Har häftiga sammandragningar, aj aj!
Går dom 12 sista veckorna av graviditeten lika snabbt som dom övriga gått så é snart den lill* här!

Tack alla som var här o firade vår Klara, för en fantastisk dag igår!


HAHA, DEN É MIN!

Snart é den min (Klaras)! På måndag é den här o jag kan säga att jag banne mej inte gav några 1000kr för den inte,, jippiiiiie! ;) Så glad! Den gör sig vackert!

Igår var Tant Sofie här med sitt fantastiska nytillskott Alexander, så fin o Klara gillade honom sååå mycket. Det enda hon tjatade om resten av dagen sen var "bebi Alexander".
Tog massa vackra bilder som jag skall visa i sinom tid.

Idag blev en tidig morgon, det blir så när man somnar tidigt, vilket var direkt efter att alla sjungit sina låtar i Idol. Johan gav sig iväg vid nio för att skriva kontrakt med en kund o vi begav oss iväg till Willys för att inhandla dom sista ingredienserna till tårtorna, plus att jag ville ha ännu mera julmust därav Willys.

Kalas för Klara imorgon. ;)

Snart kommer Mor o Farbror Gunnar hit. Det ser vi fram emot.
Hoppas hoppas att vi blir av med soffan, fåtöljen o bordet, har nämnligen föreslagit det för Gunnar så jag hoppas att han gillar det.

Off to soffan o vila lite innan dom kommer.



V. 27

Vecka 27
Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.


Mmm, min sömn har vart störd länge, för denna bebis har tryckt på min blåsa så länge jag kan minnas, 2-4gr om natten behöver jag upp på toaletten. Sen så sparkas den så mycket att jag får ligga vaken 15-30 minuter efter att jag vart uppe också. Inte så mycket drömmar än faktiskt, mer än om sandstränder.
Klara var helt klart lugnare i magen.
Hmmm, förberedelse, njae,, det enda jag vet att jag skall göra é o simma. Simma simma simma..
Det gör jag med Klara, i eftermiddag faktiskt. Har funderat på vattengymnastik också. Kan hända kan hända...
É ganska på det klara med vår förlossning, bara hoppas på Victoria som barnmorska igen! :)

Det bidde tårta över från igår så Caroline o Doris kom hit vid nio o då smaskade vi nästan upp det sista.

Dags att packa badväskan!


Första ljuset blåst, ett kvar! "Klara blåsa"

foto906a (MMS)

Första ljuset blåst, ett kvar! "Klara blåsa"


SMS-inlägg

foto904a (MMS)


KLARA 2

Nej det é ingen vanlig dag för det é Klaras födelsedag, Hurra Hurra Hurra!

Idag blev lilla hjärtat 2år, 06.15 imorse gick vi upp o hurrade i högan sky (tiden då hon kom till världen).

Nu har precis Mormor o Farmor åkt hem som vart här o firat henne.
Vi åt tårtan som Klara väntat på heeeela dan o öppnade massa presenter. :)

På söndag väntar det stoooora kalaset, yeeej!


HÖST

foto902a (MMS)

HÖST


THAILAND HERE WE COME

Åter igen, det é dags för Thailand!
Har vart lite hysch hysch med det men nu så, bokat o klart!
Lyckliga vi!
Johan kom hem en dag med bokningen som en suprise o gissa om jag blev överraskad!
Först bebbe i januari o sedan Thailand i mars,, göööööött!
**LÄNGTAR LÄNGTAR**

Snart åka iväg till Skene, inhandla lite saker inför morgondagen, Klara blir ju faktiskt 2! :)

*HAPPY*


Idag blev det Liseberg för hela slanten! K...

foto900 (MMS)

Idag blev det Liseberg för hela slanten! Klara har tjatat över en vecka nu så vi åkte dit idag med Mormor o T-Ane. Det blev en heldag med stjärnvinster o annat smått o gott så nu é jag helt slut. Klara sover tungt av utmattning o det é inte långt kvar innan det é min tur. Så, nu tar jag o drar täcket över huvet, fortsatt trevlig lördagkväll allihop!!!


Så jag längtar till jul! Fast lilla Klaras...

foto153a (MMS)

Så jag längtar till jul! Fast lilla Klaras 2-års dag på tisdag é ju något att se fram emot innan dess! Igår blev det Toys'rus för hela slanten o idag blir det outfit på Hans&Greta! O även en duschvägg för min del på Skene Järn. En fredag att se fram emot!


RSS 2.0