EMMA SANDBERG

ALLT é så jäkla konstigt!
Jag vet inte vart jag skall börja.

Jag heter numer Emma Sandberg! JAG, alltså Fru Sandberg!

Japp, vi gifte oss i lördags, i all hemlighet. Under/efter dopet av vår dotter Olivia.
Tack till alla som var där o delade vår lycka. Särskilt tack till Gudmor Sofie o Gudfar Tommy, ni é guld värda o ni betyder så mycket för oss!

Helt crazy, igår gick vi som på moln. Dessutom så skulle vi ju ställa om klockan så vi blev försenade till ett kundmöte som var inplanerat.
Idag hade vi båda två gärna legat kvar i sängen men Johan var tvungen att bege sig iväg till jobbet, dessutom så jobbar han jääätte länge idag, typiskt.
Själv så hade jag turen på min sida o lyckades sova ända till 09.00! Long time ago....... Hade tillomed kunnat sova ännu längre men så ringde min kära make Johan o väckte oss.. Självklart så hade jag mata Olivia två gånger under natten men ack vad skönt det var att kunna ligga i sängen så länge.

En av dom lyckligaste dagarna i mitt liv!

BJÖRN BORG - VÅR

Åååå soon to be mine!

Beställde dom precis. Hade tänkt köpa dom på Visko imon när pengarna kommer in men så hade Mamma 40% på en valfri vara på Ellos, också fanns dom där. Toppen!
Nu VÅR é du sååå välkommen!
Jag é laddad!

Snart dags att bege oss till Öppna Förskolan, sen hem, äta lunch, baka två tårtbottnar, sen hem till Mamma/Mormor för att hämta tre sorters kakor som hon prompta på att baka, sen hem, göra en till tårtbotten, även förbereda fyllningen inför imorgon.
Hektisk dag men det blir bra.

Ha en härlig dag i blåsten- njut av solen!

 


MYCKET NU? Å NEJ.... ;)

Dammsugat ca 1½timma. Har nu tagit en paus. Men endast för att amma Olivia, sen é det bara att sätta igång igen.
Storstädning står på schemat idag, passar på medan Klara é på dagis o har verkligen inte tid varken torsdag eller fredag.
På lördag é det dags för dop för vår lillfis. ÅÅåå vad vi längtar, det é stort för oss.

Måndag:   Tvätta 2 maskiner, Dopkläder Olivia, Städa Klaras rum 2gr, Banken 18.00, Bada Olivia 
Tisdag:     Lämna K på dagis. Åka till Caroline o Magen-lämna babyoverall. Hämta K på dagis
Onsdag:    Lämna K på dagis. Tvätta allas lakan. Dammsuga. Hänga tvätt. Tvätta handdukar. Tvätta golv. Hänga tvätt. Packa badväskan. Hämta K på dagis. Handla varor inför dopet. Köpa ny skjorta till J. Köpa kavel-skene järn, Systemet-J, Simskola-K & J
Torsdag:    Öppna Förskolan, Baka tårtbottnar, Förbereda innehållet till tårtorna
Fredag:     Lämna K på dagis, Lägga ihop tårtorna, spackla, täcka o dekorera. Hämta nyckeln till församlingshemmet 13.00, Hämta Klara 13.45(hoppas på att jag kan komma en timma senare), Åka till kyrkan-Sofie träna in låten med musikanten, Äta middag någonstans där i mellan sen bege oss till församlingshemmet o göra klart allt utom kaffet till lördagen. Även lämna Klara hos Farmor innan dess om allt går som det skall.
Lördag:   DOP!!!!!!! Klara sova hos Mormor, äntligen.......
Söndag:   SLUT på soffan, middag hos Mormor.

O mellan allt det så skall det ammas, ätas o stressas.
That´s it, mer hoppas jag inte att jag skall behöva klämma in.

FÖRLOSSNING - OLIVIA

Det var det här med förlossningen.
Jo jag har liksom inte tagit mig tid att ge er berättelsen om den eftersom att den var som den var.
Den slutade såklart bra men den var stor panik o rädsla för att komma dit.

13 januari, torsdag, 4 dagar över BF. Mådde på morgonen som jag gjort alla andra dagar. Hade haft sammandragningar ända sedan ett par dagar innan julafton, kraftiga dessutom. Förvärkarna satte under dagen igång, runt tolv tiden. Kunde dock inte urskilja dom från sammandragningarna som vart. Men ändå, jage hade ont i ryggen i övrigt så på med TENS-apparaten i ljumskar o lår.. Kanske kanske att det hade satt igång, om inte annat så kunde jag efter ca två timmar konstatera att nu var det iaf igång.
Johan var vid 16.30 hemma igen från jobbet, frågande över att jag inte ringt o sagt att det hade satt igång, berodde ju dock på att jag hade så svårt att urskilja sammandragningarna från förvärkarna.
O jag som ändå gjort det en gång tidigare, men ingen förlossning é den andra lik, inte ens dina egna.

Dagen gick, kvällen kom, kvällen gick o natten kom. Jag kunde inte sova. Det sägs att värkar och sammandragningar känns betydligt mycket mer när man redan gått igenom en förlossning o jisses det gjorde det!
Johan somnade. Vid 23.00 ringde jag förlossningen första gången, jag hade mycket svårare för smärtan denna gången. Vi samtala om val och om den tidigare förlossningen, bla om att jag gick i två dagar med förvärkar innan det blev dags att åka in, kanske kunde det ta lång tid även denna gång, kanske inte. Jag valde att hålla ut.
Jag ställde mig i duschen 40minuter, tog Alvedon, körde med TENS-apparaten, Johan fick mellan varven massera när det var dom värst..
Ringde Mamma/Mormor vid 00.30, hon var som tur var vaken o kom för att ta hand om Klara ifall vi skulle behöva åka in.
Jag sov sammanlagt en timma den natten, med avbrott....
Vid 05.30 började huset vakna, Johan gjorde iordning frukost i vanlig ordning, extra mycket godsaker, fibrer och juice bla, till mig, så jag kunde få i mig så mycket energi som möjligt ifall att det snart var dags. 
Försökte få tiden att gå. Johan la i smyg iordning allt för färden, kollade väskan en sista gång, packade in allt som behövdes i bilen. Han rakade sig och tog en dusch, sen var han redo! Tänk om man själv kunde känna sig lika redo vid det tillfället.
Har inte jätte koll på tiden längre.
Vi 10.30 orkade jag inte härda ut längre, jag ringde förlossningen och sa att nu kommer vi! -Ni é sååå välkomna!

Väl inne. Undersökningrsummet, var öppen 4-5cm, kunde inte ligga still med CTG på mig, vilket jag var tvungen att göra ifall jag skulle få bada, vilket jag ville eftersom att det funkade så bra första gången med det.
Var tvungen att röra mig under tiden vilket inte alls var bra när man mätte med CTG.
Massage av Johan, kunde inte ha på mig TENS eftersom att det störde kurvan, även mitt velande förstörde kurvan o vi var tvungna att börja om på nytt hela tiden. Det hela tog 80 minuter o vi skulle bara behöva vara i undersökningrummet i 30 minuter men eftersom att jag störde till det hela tiden så blev det så utdraget.
Jag var överlycklig över att få ta på mig TENS´en igen efter det! Påväg till förlossningsrummet, precis likadant rum som första förlossningen, vägg i vägg, såg fram emot lustgas o varmt bad, då tog batterierna i TENS-apparaten slut! Jag chockades o nästan sprang fram till förlossningsrummet i hopp om att lustgasen var igång!
Vilket den inte var så klart så jag andades igenom två värkar, värkar som verkligen sista timmen hade tagit fart. 2-3 minuters mellanrum. Blev relativt avslappnad under första tiden i badet, sedan kom det ännu intensivare värkar, allt var så mycket kraftigare än i första förlossningen.
Efter 1 timma o 30 minuter i badet var jag tvungen att gå upp för kontroll, vilket jag verkligen inte hade någon lust till, det var mycket mer bekvämt i badet med duschstrålarna på ljumskarna o lust gasen tätt intill. Det tog emot att gå upp men upp kom jag efter många om o men. -Du får hoppa tillbaka ner i badet när vi undersökt dig!
Men fick jag det, nej, jag var redan öppen 10cm. ;/ Både positivt o negativt.
Maria-barnmorskan tog hål på hinnorna eftersom att vattnet inte gått än.
Så det var bara o härda ut.
Vi blev lämnade, barnmorskan kom in efter en stund. Undersökte o sa att det é nog ett tag till kvar, likadant kände jag, jag kände inte det där trycket än. Hon skulle snart komma tillbaka igen då dom skulle gå ronden.
Vi tog oss igenom värkarna, Johan o jag. Han masserade ljumskarna som en galning på order av mig.
Vi pratade, skrattade o försökte fördriva tiden på något konstigt sätt.
5 minuter efter att barnmorskan gått.
Rätt som det var så kom dom, ingen förvarning. Jag skrek av smärta, rakt ut, från ingenstans. Högre än jag någonsin skrikit förr. Det skulle inte hända nu, jag hade lång tid kvar.
Sen tog dom aldrig slut. Det var ingen vila mellan krystvärkarna. Det gick inte att släppa lustgasen. Dom försvann aldrig. Efter 3 minuter kom en undersköterska springande, sen barnmorskan, o ännu en undersköterska. Värkarna tog inte slut o jag fick inga andetag att ta igen mig.
Två stycken, vad jag trodde var praktikanter, kom in. Vilka visade sig vara läkare efter mitt utrop om -Inga praktikanter.
Panik inträffade, ingen sa något vilket var positivt i sig men jag såg deras blickar. Dom tittade på skärmen snett bakom mig som visar bebisens hjärtljud. O jag såg på Johan att något var fel. Tänkte bara att nu dör den, livet som vi skapat, som jag bärt på i 9 månader... Hjärtljuden var nere på noll. Dom kom också försvann dom igen. Bebisen måste ut och det nu!
Jag fick ingen chans att försöka o i all hast, dom höll fast mig, tvingade på krystningar o la sig på magen för att hjälpa till att trycka ut den. Jag hade ingen kraft kvar eftersom att jag inte fick chansen att ta igen mig. Mitt i allt så skrämde den ena läkaren upp mig. -Det blir nog klipp o klocka.
Då la jag ner. Dock så hade jag en hemskt duktig barnmorska som avrådde o sa- Nejdå, detta klarar Emma, hon é stark!
Tack gode Gud för det, efter tre krystningar till och med barnmorskan o sköterskornas hjälp så kom Hon klockan 16.59 ut!
Blå o navelsträngen tre varv runt halsen skakade dom igång henne o där kom det vi alla väntat på. Det där underbara skriket. Hela jag sjönk ihop o kände först då att jag lever själv. En stor sten släpptes från mitt hjärta. Hon lever!
Olivia, 3360gram o 50cm lång!

Olivia Emma Vilna! 14/1-2011


Du, Olivia, mitt hjärta! Du é underbar! Vi älskar dig så! Du och din syster fulländar oss!
Välkommen till oss stjärnan!


SNÖ-SÅ LESS

Åååå, ja ville verkligen sova. Mina ögon känns hemskt trötta. Som om man vart ute en heldag i solen, o då menar jag inte svensk sol utan riktig sol, så trötta.

Olivia vaknade inte förän ca 04.00 o ville ha lite mat. Vi råkade störa Johan i hans sömn, taskigt. Han som skulle upp 04.45, så han gick upp vid 04.20 o la tillbaka Olivia samtidigt. Klara den idag väldigt morgonpigga skulle ju även hon också gå upp då såklart, typiskt! Det var då jag visste, jag kommer inte få somna om! Skit! ;)

Fredag idag, ingen större skillnad mot igår faktiskt, nepp för imorgon skall jag ändå upp i ottan.
Planen var ju att Johan skulle vara med Klara imon eftersom att jag skall med Sofie på barnloppis i Lerum, vilket startar klockan 09.00! Huuuuh, tidigt!
Men så hade Johan glömt det så jag får ta båda barnen, åka till Floda först, lämna dom hos Mamma/Mormor o sedan bege mig till Lerum för att möta upp Sofie, kanske tar jag med mig Olivia men det går snabbare om jag é ensam. Så det blir upp innan 06.00, på en lördag, det var längesen...
Dock så brukar vi oftast vara uppe mellan 07.00-08.00 men då har vi ingen tid att passa så det é en annan sak.

Middag idag, ? Ingen aning, som vanligt. Har ett sug efter kött/kyckling, sallad, någon fräsch dressing/sås, ingen pasta/potatis eller så, bara rena saker om man kan säga så... Får ta upp detta med kocken-Johan.

Trevlig helg! Dags för dagis-starta bilen-få bort all snö!!!!!!!!!!!!!!!!


DESIGNEN DEN FÖLL / POMP DE LUX

Fyck,, har man väl börjat pilla med sin bloggdesign så é det hemskt svårt att sluta. Den blev kass, tog en gratisdesign nånstans som jag tyckte va vacker. Åt pipsvängen, den visade ju sig inte innehålla hälften av vad som visades i slutänden. Ändå så har jag en vän som gör jätte fina designer men ibland så vill man ju göra lite själv o då går det som det går! Åt pipan........... *Morr*

Så, åt ett annat ämne, jag kommer tillbaka till Pomp De Lux! Igår var ju då detta Pomp-"party". Jag ville ha allt, verkligen ALLT!
Super fina, vackra, romantiska, coola, mysiga o inte alls dyra kläder. (Som jag förväntade mig att det skulle vara.) Utan dom hade ju samma priser som Lindex o alla dom där. Köpte iaf, sååå snygga jeans till Klaris, dom hade jag spanat in på nätet o suktat efter sedan tidigare, mörkblåa. En tunn långärmad tröja i petrol, tunika med fjärilar på som man skulle kunna ha över denna tröja, även den petrolfärgad med fina fjärilar på. Till det så blev det ett till par byxor, möstrade i petrol. SÅ super fint alltihop! Men man fick ju hejda sig!

Ja, kläderna é förstås till Klara men jag hade faktiskt kunnat använda mycket av det själv.

Här é en bild som nästan har med det jag beställde.
Bara byxorna som inte é dom petrolfärgade jag beställde, nästan likadana men ändå inte, det é små minifjärilar på dessa på bilden
É så nöjd...


Idag har vi en hemmadag, tanken var att vi skulle iväg till Öppna Förskolan men eftersom att varken, Carro, Malin, Jenny eller någon utav "dom" skulle dit så kände jag mig lite bättre till lags hemma faktiskt.
Har fått städat lite lätt, plockat undan o rensat lite papper, slängt in o hängt upp en tvätt, vikt ihop det rena, bäddat som vanligt o lekt med lego, i vanlig ordning. Så nu sitter vi här tillsammans, äter äpple o väntar in Pappa Johan.

Imorgon é det dags för dagis igen, det gillar vi! ;) Frågan é bara vad jag skall göra under tiden. Jag vet, jag har en unge till, men denna lilla unge sover ca 17-19 timmar om dygnet. Därav min rastlöshet!

Ha en härlig dag alla, nu ser vi fram emot freeeedag!


POMP DE LUX

Hallå hejsan!
Igår blev det tårtbak igen, tredje tårtan på en månad! (So long med beach 2011!)
Tårta kunde det ju bli eftersom att prästen som skall döpa Olivia var här för en liten session innan det é dags för dop. Så jag fick mig en till försökskanin. Tur var väl det då att tårtan smakade super gott.


Idag har Klara vart på dagis, Johan lämnade henne innan han gav sig iväg till Lerum på jobb. Caroline o Doris kom hit o hjälpte mig äta upp resten på tårtan, yum yum...

Sen hämtade jag Klara o så var det möte på banken.
Trodde det skulle bli katastrof med Klara med på det långa mötet men hon var så trött så hon hade ju nästan kunnat somnat under tiden, berodde nog på att dom hade vart ute i det helt otroligt vackra vädret under större delen av tiden på dagis idag.
Looooove the weather!!! <3<3<3

Imorgon é det simskola för Klaris igen, Johan hänger på som vanligt.
Caroline skall ta med mig, o Olivia såklart, på ett Pomp De Lux-party/träff, skall bli jätte roligt. Gillar verkligen deras kläder, Selma o Doris har sådana kläder o dom é så fina i sina.. Synd bara att dom inte har mindre storlekar än 80 för jag hade verkligen velat ha något till Olivia också.

Dags att mata lillfis o titta på Tarzan 2!
Ha en trevlig kväll!

 


:/

Gissa om all lycka bara rann ur mig igår.
Detta J.A väder!
Våren den é borta.
Vad har det här att göra igentligen?
Kan man bara få lite sol, sluta snöa, sluta regna!!! Framförallt sluta SNÖÖÖÖA!

Tant Sofie o Alexander var iaf här igår, det gjorde vår dag! Alltid lika mysigt, alltid lika tjötigt (tycker Johan iaf)!

GE MIG VÅR! SOL O VÄRME!


DET RULLAR PÅ

Måste bara säga, sicken glad liten tjej vi fått. Olivia ler mest hela tiden o får fram sådana härliga skratt! Man blir ju helt full av kärlek när dessa ögonblick sker!

Vi har en rolig vecka. Lite av det vanliga men ändå så känns det så mycket bättre än annars, kanske beror på vädret bara. Den känns rolig iaf, mycket positivt.
Idag, dagis, inhandla present till Robin o Jennys lille son Dean som döps på lördag-done that. Dean, som Johan även skall bli gudfar till!  Fast det blir jag som tar tag i det uppdraget med rådfrågning till Johan såklart. Tänkte även passa på att sola, inne tror jag, solarium alltså, händer ju aldrig annars men what the heck.
I morgon, lediga från dagis. Tant Sofie o lille Alexander kommer hit o myser hela dan med oss. Sen bär det iväg till Kaskad, första dagen på simskolan för Klara den här säsongen! Yeeej! Det é Johan som badar med Klara men Olivia o jag hänger med för att titta på första gången.
Torsdag, då gäller dagis igen, lämna henne där o själv så vet jag inte vad jag skall göra under tiden faktiskt.
Fredag, dagis för Klara. Johan o Jag, o Olivia förstås, skall till Kinna o klippa/slinga oss hos Emma! Så härligt o så skoj at träffa Emma igen, nu var det ett bra tag sen. Planen var att Klara skulle vara hos Farfar under tiden vi é där så det blir självaste Farfar som också får hämta Klara på dagis på hennes första hela dag där, stort uppdrag!  Kommer gå utmärkt, blir nog tillomed lättare att få med henne hem därifrån när det é Farfar som hämtar o inte jag, ganska säker på det.
Sen väntar nog en lugn, mysig hemmakväll med gott gott den kvällen.
På lördag skall jag kila iväg på BarnLoppis som kommer vara här i Sätila. Det får bli snabba rycke eftersom att vi skall vara i Askim på dop strax innan två. Kan nog hända att jag kommer färdigpiffad på loppis av alla ställen! -Kan ju inte se ut som trash, hiihiihi!
Söndag tar vi som det kommer, det é ju faktiskt vilodag...

Matar lillfis nu, medans storfis ligger inne o vilar i sängen. 


SUN´S SHINING & I´M HAPPY

Så härligt!
Man börjar känna våren på insprång. Hoppas på att det stämmer också.
Sitter här vid köksbordet, precis ätit upp min havregrynsgröt o mitt ägg. Solen lyser på åkern, har ännu inte kommit på vårt hus. Det é minus 2,3 grader just nu så det blir nog några plus lite senare under dagen.
Känner bara lycka, har vart så trött på vintern sedan Olivia kom. Nu kommer ljus, värme o frihet!

Snart dags att bege oss till dagis, idag é inte Eva där när vi kommer men jag hoppas att jag får lämna Klara en stund iaf. Det har ju gått så bra, gott det. Dessutom så skadar det ju inte att vara hemma en stund o bara vara,,, kanske bädda in sig i en badenbaden med en massa filtar, få lite färg på mitt bleka tryne!


Fick köpt biljetter till Metallica igår!, det blir en rolig sommardag med Farbror Joakim o Maria!

Nu skall jag fortsätta snoka! Ha en härlig dag!


HELG!!!!!!

Uj uj Uj! Längesen man var vaken vid den här tiden,, nära på iaf...
Precis hemkomna från familjen Jespersen/Ericsson. Vi har allihop vart på Kaskad o badat nu i eftermiddag o efter det så bar det iväg hem till dom för en sååå smarrig middag.. TAckar vi för!!!
Klara däckade med en gång när vi satte henne i bilen, vi passade på att åka medans hon ändå var allert, gott det. Påklädd för pyjamas var hon redan innan vi åkte så det var bara o bära in henne med detsamma.
Så nu sitter vi här i soffan, Johan, Olivia o jag. Olivia ligger o stirrar in i soffryggen, Johan ligger brevid o läser sin Trucking-tidning medans han sirplar på sitt rödvin, o jag sitter här.. Eldar gör vi också, myspys...

Veckan med Klaras inskolning på dagis har gått hur bra som helst. Så att jag skulle kunna lämna henne där nu men vi kör på lite i nästa vecka också, blir lunch där hela nästa vecka. Undra vem som tycker att allt detta é mest spännande?!  Klara eller jag........

Imorgon står det lite på schemat, som tråkiga saker som att vika tvätt, slänga in ett par nya tvättar o dammsuga. Försöka komma iväg ut på en promenad. Johan skall iväg på lite jobb, denna helgen också! O nån gång på eftermiddagen skall Mormor komma hit o stanna över till söndag, myskväll med Mormor, något som Klara gillar bäst. Speciellt att väcka henne på morgonen.

oj oj, klockan slår snart över tolv, måste nana!!!
Sov så gott!


GOD MORGON

Jag har inte riktigt känt det än men jag é riktigt trött. Borde vara det iaf. Det kommer väl senare...
Olivia ville verkligen inte somna igårkväll, hon somnar oftast senast tio så nu när hon gav upp vid 00.30 så va JAG riktigt trött. Eftersom att jag oftast passar på att somna strax efter henne när man ändå vet att man skall upp o amma någon gång under natten.
Jag fick igen för alla dessa dagar då hon hoppat över nattmålet o istället sovit ända till 05.30... Tji fick ja!

Igår var vi lediga från dagis men idag é det dags igen för Klara, väldigt roligt...

Igår kom mitt paket med alla tårttillbehör jag beställde i fredags! Ååå så skoj, här skall bakas tårtor... Måste bara få någon annan att äta upp dom, annars blir jag svullo, aa du förstår vad jag menar.

Nee, mata min lilla tjej. Thohej!!!


KLARA-DAGIS

God morgon gott folk!

Härlig natt, Olivia sov till 05.30, tredje natten i rad. Det kunde vart min första natt som jag sovit HELA natten sedan i somras,,,, men icke, då é det Klara som é vaken istället. Typiskt! Men jag é så van så det gör mig inte sååå mycket...
Klara skall sova hos Mormor den 26mars så kanske kanske kan det bli min första natt, inte så troligt dock.

Igår var första dagen på dagis för Klara. Kändes stort, när vi stod i badrummet på morgonen så sa jag till Klara att det kändes som att jag själv skulle börja i skolan för första gången.
Hon sket i mig totalt, hon kanske pratade med mig en gång om jag hade tur, jag höll mig i bakgrunden så hon märkte inte ens att jag var där.
Hon imponerade gjorde hon, visade sig från sin bättre sida kan man säga. Tog i hand när vi kom o tackade så mycket för frukten vid samlingen, ställde sig o räknade alla barnens foton på vägen, kom dock inte längre än till tio fastän att dom é sexton.   O även när vi gick, "Hejdå, tack så mycket, ses en annan dag!".
Var jätte stolt över henne... Även Johan vill följa med en dag.
Idag skall vi inte vara där förän tio, en timma. Sen skall vi åka hem till Caroline o Doris, äta lunch o mysa.

Dags att mata lillfis, hon ligger här brevid o knorrar...
Ha en bra dag allihop!


RSS 2.0