STRANDHÄNG

Två dagar med strandbad! Jaaa vad vi gillar denna värme!
Igår var vi i Flohult o badade, mamman blev pepparkaka (aj aj ryggen) o Klaris hade det jätte skoj. Träffade på en flicka som hette Shasmin o det klickade totalt, dom var sysselsatta heeeela tiden. Hon simmade nog fram o tillbaka i vattnet två gånger strandens längd om man skall räkna efter...

Idag händer det mycket, tittade nyss ut genom fönstret o jag tycker det verkar som om att det skall bli ganska fint väder ändå trots att dom sa att det skall regna idag.
Vi skall på Läkarkontroll på BVC, Olivia skall kollas igenom, även gå igenom det här med ersättning som inte går bra för henne. Hon spyr i floder bara hon får det på tungan i princip.
Sen iväg, gandla ägg, baka tårtbottnar för tårtorna som skall göras inför 25-års festen på lördag!
Halv fem skall jag vara hos frissan Emma o klippas o slingas så jag går all in på lördag, även söndag för då står Metallica på schemat!

Nepp, in i ducshen, göra sig så vacker det bara går så jag får lite energi!


MIDSOMMARAFTON 2011

Hade en jätte härlig Midsommarsfton!
Snälla barn, roligt sällskap, god mat o mycket skratt!
Vi tar en bildbomb...
O plötsligt så tog korten slut o det pga att vi helt glömde bort kameran så tyvärr, ni missar det galet stora buffébordet!


DAGEN FÖRE MIDSOMMAR

Imorgon é det midsommarafton, då blir det regnkläder på, sill o färskpotatis, fiskdamm, lotterier, dans kring midsommarstången, en massa jordgubbar, m.m.
Det enda som inte borde ligga med i planeringen é ju då regnkläder men jag tror att det blir nödvändigt.

Johan é iväg o fiskar, han o Robban var ute redan klockan sju, puhhh! Denna gången tog han dock inte med sig lillfis Klara faktiskt. Men hon é ganska nöjd ändå, hon tittar på Snövit o de sju dvärgarna.
Vi skall vid två åka iväg till Floda o hälsa på Mormor som förhoppningsvis slutar tidigare idag, brukar bli så den här dagen. Jag skall ta med mig en klänning som jag behöver hjälp med att sy upp en bra bit (Shorty). Den skall användas till den stora 25-års festen som vankar nästa helg!
Hade tänkt at en sväng förbi jobbet o säga hej men så kom jag på, årets mest hysteriska dagar i handeln så Nej...

Tvingade mig själv att gå in o ta på mig ett par andra jeans förut, mina favvosar blir äna bra slitna när jag bara använder dom, hittade längst ner ett par Replay! Jätte fina, dock en storlek eller två för stora! Skit, hade helt glömt av dom, kunde använt dom redan för flera månader sedan, typiskt, har iaf på mig dom nu, känns som mysbyxor... Schnögga!

Nope, ringa till Johan, reta honom lite för att han inte fått nån fisk, för hade han fått det så hade han ringt!

GLAD MIDSOMMAR på er alla!


THAILAND-LÄNGTAR

Fortfarande så går det inte alls att mata Olivia med flaska! Skit!
Så det blir trots allt Jag som får vara nykter på Midsommarafton,,, igen! Typiskt när Johan väl erbjudit sig att han kör den dagen, attan!
Midsommarafton é vi bjudna hem till Familjen Jespersen/Ericsson, ser vi verkligen fram emot, massa barn, massa lek o maaaassa god mat!

Annars så flyter dagarna på, går rätt så bra ändå trots att Klara fortfarande skulle vart på dagis.

Bara 6 månader kvar till Thailand nu, så snabbt tiden har gått, det var ju ändå 5 månader sedan vi bokade men det känns som att det var förra veckan! Tiden går snabbt när man har småbarn!
*LÄNGTAR*
Nu denna resan é första resan för Johan med barn, spännande. Själv så har jag rest med Klara när hon var 7 månader tillsammans med Mamma/Mormor.
När vi kommer fram till Thailand så kommer vi mötas av en glad Pappa/Morfar!

 

                             
Gillar bilden på Mig tillsammans med min Pappa som é tagen 2006. Shit, jag é mindre nu efter två barn, äjag gillar´t!

Ha en härlig dag! En annan é i drömmarnas stad!


MAT & BARN

Hmmm, hur skall detta gå..?
Nu har jag i två dagar försökt få i Olivia ersättning, det går inte så bra kan man säga. Rättare sagt , det é en enda stor pannkaka! hon lägger sig hellre o sover i sju timmar till o vaknar nästa dag o väntar på tutan!
Hallååå!, jag skall liksom på 25-års fest den 2 juli o konsert den 3 juli!
Tidigare har hon ätit ersättning tre gånger o det funkade bra, lite retande o så så har det sen gått galant.
Hon kanske har fått dåliga erfarenheter från i onsdags när hon var sjuk. Då fick hon nämnlgen i sig typ 10ml innan hon kalvade som en tok här hela dagen (pga vaccinering som hon fick dagen innan). Kanske kanske känner hon av detta, vem vet..
Skall köpa en ny nappflaskhållare o prova med det. Annars blir det nyktert dessa två äventyrsdagar, gör väl inget så men det hade vart lite kul o kunna en cider eller två på festen eller ett glas vitt till middagen innan konserten...
Hoppas hoppas på att det löser sig!

Framförallt, jag hade velat sova hemma från 3-4 jul,,,, med BARA Johan!


SOMMARFEST - BVC

Har äna blivit lite kass på att blogga numer känner jag, ser jag...
Iaf, igår var en mysig dag. Klara o jag gjorde chokladbollar för att ta med oss till Sommarfesten på dagis.
Men innan festen var vi på BVC för rutinkontroll av Olivia. 7300g tung o 65cm lång! Mammas lilla tjockis! Tycker då jag iaf men hon håller sig faktiskt nu på medelkurvan för alla tre mätningar.

Sen bar det hem, hämta Pappa som också han ville vara med på festen. Det var mysigt o gladast av dom alla var Klara.
Det var bra att det var sommarfesten just nu så det fick bli lite av en avslutning för alla dessa barn som inte kommer få vara på dagis i sommar pga vattenläckan.
Alla barnen sjöng så fint o var så glada allesammans.
Efter det var det ett stort projekt hemma för att hålla Klara vaken, hon fick åka med Johan för att kolla på jobbet som han påbörjade idag här i Sätila. Sen däckade hon på stört direkt efter att dom kom innanför dörren, endast på med blöja o pyjamas.

Natten var väldigt ovanlig, jag var uppe o matade Olivia vid 02.00, vem vaknade då om inte Klara!!!
Galning!, jag tror faktiskt inte att hon har sovit särskilt mycket sedan dess. UNGE! ;/
Hon gick iaf till slut upp med Johan som traskade upp vid 04.15, sådär glad över den underbara sömnen.
Jag lyckades iaf somna om, till o från var jag vaken men jag sov en stund iaf. Halv åtta kom hon in o väckte mig för då var hennes film slut.. Gick upp o vaknade till sakta men säkert.
Johan kommer hem till lunch o sällskapar med oss sen åker också vi o sällskapar med honom en stund så Klara får köra lite grävmaskin. Dessutom göra Johan lite lycklig o klappa lite på den, den nya "familjemedlemen"!
 
Nepp, dags att mata Olivia. Skall idag försöka ge mig på att sluta amma för snart har jag INGET hår kvar vilket gör mig helt galen!
Typiskt bara att det é så smidigt att bara amma men nu é det ju ändå snart dags för riktigt käk så hej o hå jag får se hur det går!


11/6

Vaknade upp med ett leende. Johan ringde klockan åtta o väckte mig, glad att höra  hans röst det första man gör på morgonen. Jisses, jag hade sovit i nästan tio timmar. Gissa om det var välbehövligt...
Fick mig ett gott skratt med en tjost till det. Johan hade tappat sin mobil, mobilen som inte ens var ett dygn gammal. I arbetet, o då inte varsomhelst utan i massorna, han hade täckt över den med jord o plattat till!
hur mycket otur kan man ha! Han har ALDRIG tappat en mobil förut men nu, det finns verkligen bara en människa som é så duktig på sånt, en helt NY då! Jösses, den kom iaf till rätta o den funkade utan några som helst problem, bara liiiite repig...

Btw, jag sov såååååå gott inatt!

Mormor é här, vi skall åka iväg till Bollebygd, gå in på Blomsterhuset o i godisaffären, leta tatuering till Klara, blir väl ett sånt där med tuggummi i. Tuggummi till mig o tatuering till Klara.

Ikväll skall vi hem till Familjen Jespersen/Ericsson för att grilla en massa gott i Erics nya gasolgrill han fick i 30-års present.

Ha en härlig helg o hoppas på sooool!
Hejsan!


KAOS-SILL

Uj uj uj sicken dag vi hade igår!

Min man Johan blev hela 34 år! Inte dåligt, kan man inte tro.

Rektorn på Klaras dagis ringde o sa att vattenläckan som hade utbrutit under natten resulterar i stoooor renovering som gör att dagis måste stänga ner en viss del o det gör att alla 15-timmars barn inte é "välkomna" längre! Gissa om jag fick mig ett utbrott!? Johan också såklart... Dom räknar med att vi skall kunna komma tillbaka med Klara i mitten på augusti! Så istället för att hon skall vara ledig endast 5 veckor kommer hon nu att vara hemma ca 11-12 veckor..... Hon kommer snart börja tjöta om dagis o det blir svårt att förklara för en 2-åring varför dagis é stängt.. Stackars liten...
En plan 2 för sådana katastrofer finns inte i denna kommun.

O som Johans mamma sa, att det inte skulle vara så när hennes barn var små, då fanns det inte tal om dagis för den stora när man hade en liten hemma.
Det é ju faktiskt inte riktigt det det handlar om, det handlar om barnen, som é vana av att vara på dagis, som behöver den gemenskapen o stimuleringen.
Tur att detta inträffat nu på sommaren o att det inte é vinter iaf, då hade jag nog mest stirrat in i väggen.

Klara, Olivia o Jag var hemma hos Caroline, Doris o Ludvig igår. Doris var en riktig prickigkorv av alla dessa vattenkoppor o därför så hoppades jag att även Klara skule smittas, lika bra o få det gjort... Det var high life! Det var när jag var där som meddelandet om dagis kom så när jag åkte hem så var min hjärna i ett enda stort kaos.

Det blev tårta på kvällen o ett litet hurrande för Johan!
Ändå ett bra slut på en galen dag!

Vaknade av att min far ringde idag, 06.45!!!!!!!
Han ringde för att berätta att han hade vart på Lotus o handlat, o vet du vad, dom hade sill! Svensk sill!!!!!!!!!!
Fortfarande, klockan var bara 06.45! Sill o att han var glad var det enda jag hörde....
Somnade om o gosade sen en stunde med tjejerna innan vi tog oss i kragen o gick upp.
Senare idag vankas student, för Johans kusin Martin. Tur att Josefine ringde o sa detta, det var bortglömt!

Dags att bege sig, skall till Hyssna o hämta ett par foton som Jessica tagit o framkallat!
Sen hämta upp Josefine o Noel.
Thohej!


DET BAKAS FÖR FULLT!

Imon fyller maken år!
O för detta har vi idag gjort en tårta! Såklart!
Det blev en med chokladbottnar, jordgubbsmousse, mjölkchokladganache med daim, spacklad med grädde o täckt med sp. Mums mums!
Daimen var en önskemål från honom själv, får se hur det smakar...

Tänk om ändå Pappa kunde få smaka på mina tårtor, dom hade han gillat!
Synd bara att han finns i Thailand o jag vet inte hur jag skall kunna få med mig alla dessa ingredienser dit,,, nepp, jag lägger ner det med en gång, det é ju knappt att man numer får ta med sig tandkräm genom tullen....

Upp o göra en go sallad, lasagnen står i ugnen o skall vara färdig vilken minut som helst!

Här har ni tårtan till Wilma som fyllde 5år.

Ljusa tårtbottnar, jordgubbsmousse, dumleganache, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp o marsipan.

Jag fick stora applåder för tårtan! 


LÅNGHELG

Jisses sicken härlig helg vi haft!
O sicket väder, verkligen strålande solsken heeeela tiden. Göteborg slog i lördags säsongsrekord på värmen, 30 grader! 30! Helt galet för att vara Sverige ju, känns inte som att det skulle kunna bli varmare. Vi njöt till fullo hela högen.
Mormor kom i fredags o gottade sig med oss, solade o njöt. Hon som bor i lägenhet tycker det é väldigt härligt att vara här ute hos oss när dom fina dagarna visar sig.

Helgen som större delen spenderats på utsidan har bestått av rengöring av Mormors bil, både insidan o utsidan. Lite pill o plock bland växter o grönodlingen, gräsklippning , m.m.
I lördags bar det av på dop för lille Ludvig, så fint så. Sen bar det av till Sjödal för massa god mat o tårta, nam nam säger jag bara, jag verkligen älskar bulgur, med massa fräscha grönsaker o gott, också kyckling i! GOTT!
Också var det ju 30-års firande för Eric på kvällen, men vi drog oss hem innan dess.
Mormor stannade även till söndagen vilket inte var tanken men det var roligt att hon stannade en natt till.
Johan var uppe tidigt på söndagmorgon, han tog med sig Klara ut på sjön med en massa smått o gott. Redan halv sju hade dom båten i vattnet. Imponerad blev jag av att han orkade med henne i en båt så länge. Hoppades ju på att det hade gått bra men trodde ju dock inte det, men men, det hade det faktiskt, Jätte bra faktiskt. Så det blir fler gånger! Yes!
Vi var nere vid Lygnern o kollade på dopet av den stora båten Isa, tro inte att båten låg i vattnet, nejdå, den fick dom inte i pga att ena motorn eller nåt var trasigt på kärran, typiskt! Samma sak förra sommaren när det var sjösättning, hela tre timmar tog det då att få i båten, jisses lite förutseende nästa gång kanske.
Igår måndag-Sveriges Nationaldag var lugn, vi grejade lite o bara slappade.

Måste kila, rymma från min lilla dotter som ligger här brevid mig o fiser, det luktar då inte det minsta gott, rent ut sagt hemskt illa!


Man blir trött av att vara ute o fiska i fem timmar o då kan man ta en tupplur mitt i allt. Iaf den som inte kör båten kan!


BLÄÄÄÄÄ!

Fy fabian vilken tråkig dag!
Verkar som om att även Klara tycker det.
Den enda som verkar nöjd det é Olivia som ligger o tjuter för högan sky!
O det beror inte på att solen har försvunnit igen, det é bara så det é. Jag har noll lust till att göra någonting, det enda som skulle kunna få upp mitt humör nu skulle vara att baka en tårta. Men vem får då äta upp den, jo jag, o det bådar inte gott. Dessutom så behöver jag mina sex timmar för att få den goa chokladfyllningen att smaka mumma. Också har jag heller inga ingredienser hemma o affären stänger om två minuter, o Klara ligger o vilar.
Tänkte tillomed slänga ihop en kladdkaka för det har jag aldrig gjort men så har jag inte ens kakao hemma. Grrr.....

Får vänta på morgondagen o se fram emot att Mamma kommer hit, då bär det av till Kungsmässan, spana på present till Johan. Han fyller ju faktiskt år på onsdag!

Neheppp. Får spela lite mer Spindelharpan så tiden går lite fortare.....

(Jisses, hörselskydd hade suttit på sin plats, Olivia försöker nog imitera fiskmåsarna.)


RSS 2.0