HIMLEN FICK BESÖK

Ja, jag skrev ju i tisdags, men jag bidde liksom inte färdig.. Helgen alltså. den var mysig o lugn. (Lugn?, med Klara blir det aldrig lugnt.) I lördags kom Mamma/Mormor/Svärmor hit, vi tog en snabb fika o sedan begav vi oss iväg ut på shopping. Framförallt, vi begav oss iväg utan Klara!, jag gav henne till Johan. Dom åkte ner till Farfar o Anne där även familjen Persson var o hälsade på över helgen. Det blev korvgrillning o annat gott för dom.
Mamma, Olivia o jag åkte till Bollebygd, en snabb sväng in på systemet för Johan o sedan begav vi oss in på Blomsterhuset för att fynda en ljuslykta o en väggskylt med texten "Borta bra men hemma bäst", jätte fina. Mamma köpte på sig som vanligt, en jätte fin kanna o även en stor skål från Gerbera..

Gillar själv också deras keramik, har i flera veckor velat ställa något fint i vitrinskåpen men jag kan bara inte bestämma mig för vilken färg jag vill ha, allt é sååå fint.. Hmmm, tufft beslut....

Sen begav vi oss till nya stället, Blommigt & Prickigt, jag säger då det, åååå vad fina saker, ville ha så mycket av allt möjligt att det slutade med att jag gick ut tomhänt! É det någon som inte vet vad som önskas till olivia i doppresent så säger jag bara "Blommigt & Prickigt"....
Massa fina saker för barn,,, såklart för oss vuxna också, tjejer, kvinnor, damer, tanter såklart, lite till männen.
www.blommigochprickigt.se
Dessutom, så skönt att gå runt o titta på allt, det é ju super stort så man behöver ju aldrig knö med någon annan som man annars oftast brukar få göra. Så det é bara o gå där o strosa i sin egna lilla värld o njuta av allt vackert som man bara vill ha, ha, ha...


BVC idag, Twinrix spruta för Klara, duktig tjej! Men lite jobbigt var det allt. Usch usch, jobbigt att se...
Olivia, vägdes o mättes, 4930g o 56,8cm, o huvudomfång 38cm. Hon bara växer o växer.... Snart ingen bebis längre.


Idag ringde min Mamma o var ledsen, hennes syster Maritha, min moster dog inatt. Cancer. Upptäcktes förra söndagen så det gick snabbt.
Jag é väldigt säker på att hon har det bättre där än här nere på jorden. Hon flyger nog fram nu jämnfört med hur hon hade det här.
Ha det bra lilla människa! ;)

Dags att röra på mig, Johan kommer snart hem...
Trevlig kväll!


TÅRTBAK-MYS

Japp, det é det som står på schemat idag. Hade en sån här galen dag igår då mycket gjordes.
Satte upp en fin skylt ovanför dörren i hallen, "BORTA BRA MEN HEMMA BÄST", bidde jätte fint. Sedan bakade jag min första sockerkaka ever!, eller nej, det var ett "häll bara i lite vatten"-paket, så var det färdigt. Flyttade vassa knivarna så Klara inte kan nå dom, hon har vart lite olycksbådad senaste tiden så det é nog bäst.
Kokade alla napar, alla gummigrejer till flaskorna, mjölkkoppar, m.m.
Sedan tog jag tag i att baka tårtbottnar, choklad dessutom!  Har smakat lite på smulorna o nam nam säger jag bara. Förberedde igårkväll vit choklad ganache o nu strax skall jag göra jordgubbsmousse med vaniljyoghurt. Låter ju helt otroligt gott o man får ju hoppas att det slutar så också.
Jag gör denna tårta för att se om jag skall försöka mig på o göra egna tårtor till Olivias dop. Till Klaras beställde vi o det kostar ju en hacka sådana saker.
Skall nu fylla tårtan o låta den stå några timmar för att sedan dekorera,, Yeeej!

Nepp nepp, sätt igång!


FREEEEDAG

Bra start på dagen. Först o främst, det é fredag!!!
Sen så, Olivia vaknade vid ett inatt, sedan klockan sex så det var lika bra o ta o gå upp efter den matningen, duschade, blåste håret o gjorde iordning havregrynsgröt som jag slängde i mig. Så pigg é jag!
Plus att, jag provade mina favoritjeans, OCH yes, dom satt perfekt dom, gött gött!
Idag bär det iväg til Tollered för att hälsa på hemma hos Sofie o lille Alexander, yeej! Massa skvaller o mys.
Tänkte bege mig om ca en timma, helt ok, för dom é alltid uppe tidigt dom.
Får ju även ta o stanna till i LerumKlara kan få åka lite grävmaskin med Pappa Johan som precis har påbörjat ett jobb där nu. En sväng om jobbet står också på schemat, måste ju visa upp våra små prinsessor!

Måste ju också meddela, kanske inte intressant för någon annan men det é himla stort för oss! Klara går om dagarna utan blöja numer, dock inte utomhus för det é så väldigt kallt ute så det é inge bra ifall det skulle hända en olycka. Faktiskt så har det aldrig hänt någon olycka konstigt nog men det skulle väl va typiskt ifall det gjorde det.
Sååå härligt iaf, o det var inget tvång, det bara kom sådär!
När ämnet ändå tas upp, HON KISSADE PREIS I DOCKANS POTTA!!!!!!! UNGE!

Måste fixa detta, ha en bra dag allihop! 


JOHAN

Det var verkligen inte hans dag igår, eller skall jag säga någon utav dagarna den senaste tiden.
Innan jul blev han påkörd bakifrån, j**la meck med verkstan, försäkringar o allt som behöver göras med sånt, osis. Ny fin kofongare o lite sånt. Sen nu förra veckan, fick han möte på en liten väg när han var o kollade på ett jobb. Han backade, tyvärr så fick han inte stop på bilen på den glashala gatan så han for rakt in i en mur, med den fina nylagade baken! Som han sa, en olycka inträffar ju aldrig ensam. :/ 
I måndags var vi o lämnade in bilen för reparation igen, med väldans mycket mer skador än förra gången, sen åkte vi in till stan för att hämta en hyrbil. En timma efter så fastnade Johan i en backe på en liten grusväg, halt som bara den, inte kunde han backa/rulla bakåt heller med tanke på vad som hände förra gången med muren. Han blev stående så ca 45min.. Händer ingen annan än honom.
Igår skulle han starta ett jobb i Lerum, väl av med maskinen från trailern så ser dom en oljepöl, maskinen har alltså under helgen gått sönder. Yes!-not, för den andra maskinen står redan på verkstan, dock så é den färdig vilken dag som helst men att slänga ut dom där pengarna inte bara en gång utan två gånger suger rejält.
Han har ingen tur han, så det var bara o åka hem igen o hitta på annat. Väl hemma så tyckte han att min bil lutade en anings mycket, bilens högra bakdäck hade punktering, iväg till verkstan!

Han é verkligen stammis på verkstan han!


NY VECKA

Helgen é slut.
Bra har vi haft det!
Fredagsmys under dagen med Sofie o Alexander, gilla vi. Kvällen spenderade vi hemma hos familjen Ericsson/Jespersen, kycklingtacos, efterrätt o smågodis, mycket gott o trevligt.
Igår var vi hemma hos Farfar o Anne, ute hela dagen med grillning, korv för min del, vid elden. Satt o mös hela fem timmar. Sen vid fem bar det hem o senare på kvällen tvingade Johan hem Tommy på ett kort besök. Dom é roliga dom killarna.
Idag vart det segt, bara för att jag somnade om efter sju istället för att bara gå upp, dumt beslut. Lika segt var det Johan fast det berodde dom inte på att han var trött utan på gårdagens intag rättare sagt. -Rätt åt dig säger jag bara!
Tittade på Burlesque, bra film, o efter det så packade vi picknickväskan o begav oss ner till båthamnen där vi hade myspys hela familjen.
Bidde lasagne idag o nu så sitter jag här, trött men inte riktigt tillräckligt för att krypa till kojs..
Slänger upp två härliga kort på mina prinsessor!

É det detta som kallas SYSKONKÄRLEK?










Trevlig kväll alla o hoppas att ni får en bra start på den nya veckan!


KLARA

Många dagar sedan sist nu..
Hmmm, drar dagen lite smått.
Började jätte bra, vi var redo inför Öppna Förskolan. Satt o ammade Olivia, mitt i allt så kommer Klara ut i vardagsrummet lite frågande o tittar på sina händer, händerna é dränkta av blod o det droppade likaså ur munnen. JAG var i chock, tusen tankar i huvet! Akuten!
Fick fort tvättat av henne, men som vanligt, é det munnen så kommer det blod till förbannelse.
När vi kom in i badrummet såg jag, Pappa Johan hade råkat glömma det gamla rakbladet igår, o den hade hon lagt in i munnen. Ett litet litet sår på läppen visade sig till slut... Jisses, ungen höll ju på o skrämma livet ur mig!!!
(Johan köpte med sig två isglassar hem för att han mådde så dåligt över vad som hände stortjejen)
Väl färdig med allt ståhej så bar det av, lek o stoj, fika o tjöt. Hem, dammsuga, vika+hänga upp en tvätt, leta adresser till dopkorten, amma om vartannat, o nu så sitter jag här... Med lillfisen liggandes på sin rygg på min mage, hickandes. Mys.

Dags att bege mig mot sängen faktiskt, börjar känna mig trötter.

Btw, Klara bet Olivia i strtån här för en stund sen, aja unge!






4040G & 53CM

4040g o 53cm, så stor har lilla Olivia blivit nu. Kom precis hem ifrån BVC alla fyra, Klara var åter igen orolig för att Olivia skulle få ont o pekade på sitt egna lår från det att vi var o vaccinerade Klara själv för snart tre veckor sedan.. Det é riktig syskonkärlek det!
Trots Olivias viktuppgång o längden så é hon fortfarande inte lika stor som Klara var när hon föddes. Klara var 53cm lång o vägde 4090g..

Nepp, måste mata lillfis o snart kommer Farmor!
Tjohej!


1 FEBRUARI

"Tiden för oss närmare varandra." Den som har sett Tarzan har nog hört denna vackra låt, speciellt texten. Stämmer så bra in på situationen med Olivia, vad nära man kommit varandra nu under dessa 2½ veckorna som vi haft henne här hos oss..

På tal om just Tarzan, mina fingrar räcker inte ens till längre till hur många gånger jag nu sett den filmen, tecknade såklart, Klara har fått dille på den,, eee jag med. Hellre den just nu än alla andra femtioelva filmer, vovvar, lejon, hajar, lama, fiskar o allt vad det é..
ÄLSKAR musiken i filmen, sååå vacker! Skulle kunna tänka mig att ha med en låt till Olivias dop, vilken dock har jag nog svårt att bestämma mig för. Om inte annat så har jag ju redan bokat in Sofie till en vacker sång i kyrkan.

Tingeling-premiär här hemma idag. Klara, Oliva o Johan ligger i soffan o tittar i detta nu. Han ser faktiskt inte sååå missnöjd ut...

Bokade om vår Thailandsresa i går!
Som jag sagt tidigare, "avbeställningsskydd" é ett ord, dock så skulle det kunna heta "ombokningsskydd" när man köper resor för att man måste vara halvt död eller att det har brunnit i hemmet för att man skall kunna avbeställa en resa. Avbeställa kunde vi allt få göra javisst men vi kunde inte få tillbaka dom pengarna vi redan betalat in vilket var nära 6000:-. Irriterande så in i bänken var det...
Iaf, vi hade tills på torsdag på oss att boka om, o vi ville självklart ha nya flygstolar till Thailand nästa vinter, vilket dom inte brukar släppa förän till påsk!, vilket gjorde att vi behövde lägga ut ytterligare 750:- för att boka om först till en resa i sommar som vi inte var intresserade av o sedan väl efter påsk en ny omgång till vinterresorna till Thailand, ännu mer irriterande.
Men men, igår gick jag in, o dom hade släppt flygstolarna! Så nu så, om ett ÅR! Evigheter dit men oj så gott!

Uj uj så lång tid detta tog att skriv. dags för att nana sängen!
Sov så gott alla underbara!


RSS 2.0