FLODHÄST

"OKEJ OKEJ!"
Galet!

Kom precis hem för en stund sedan, kört Svärfar/Farfar till Kungsbacka så att han kunde hämta upp sin bil. Sen hem direkt.
Klara sitter fortfarande kvar i bilen, sover som bare den. (Emil i Lönneberga)
Bra det för sen é det dags för simskolan o då ligger "hårdträning" på schemat, det é ju faktiskt inte babysim längre för stora tjejen. Skall bara få ur det ur mitt huvud. Även Pappa Johan skall med idag också som jag sagt, skall bli jätte skoj. Han hinner ju aldrig i vanliga fall men nu krånglade det på jobbet så han följde gladeligen med för att vara med oss.
Även Mormor vill hemskt gärna följa med. Hon har vart med förr men nu när det skett sådana förändringar så skall hon ta o sluta lite tidigare en dag för att hinna ända hit o spana in sitt barnbarn i vattnet på nytt.
Dags för simfötter idag btw, hur nu det skall gå, spännande! ;)
Det bästa med att Johan följer med idag för min del é väl att jag kan bara flyta runt där, flodhäst som jag é! :)

Off to the car för att plocka ut lillfis!




Okej, okej! Det svarar Klara med hela tide...

foto889a (MMS)

Okej, okej! Det svarar Klara med hela tiden. O ja blir tokig, man hör knappt när en vuxen människa säger det men när det kommer från henne titt som tätt. :) Idag é det dags för simskola, o då följer förhoppningsvis Pappa med också. Det gör Klara jätte glad, o mig lättad!


TIDEN GÅR

Halllååå!
Det var äna ett tag sedan nu, jag som hade kommit igång med skrivandet igen.
Dock så pajade våran dator så vi var out of order i nästan två veckor.
Hallå!, Jag som é beroende av Blocket o Tradera! Men jag överlevde ;)

Veckan har verkligen bara sprungit iväg, den förra med.

Startar väl med måndagen den 13, Vi drog till Ullared, Johan o Jag, o Klaris såklart, tillsammans med Farbror Joakim o Maria. Trodde Johan skulle få ett anfall på resan dit. Jag menar inne på Gekås alltså. Men icke, ho ho när vi väl kom in, för där var knappt en enda människa. Gött, jag som hade föreställt mig en gnällig Johan, nepp inte Klara hon é van, utan Johan. Han hade tillomed på vägen in letat upp vart han skulle gå o sätta sig o ta en öl medans han väntade på oss. Gick som en plätt, han var villig att åka dit fler gånger! Yeeeej!
Lyckat äventyr!

Osså denna vecka. Vi var på väg till Kinna i tisdags o då hörde Maria av sig så vi styrde upp en lunch o lite promenix o shopping. Lika trevligt som vanligt.
Upptäckte en pinsam sak när vi kom hem, i varukorgen på vagnen har Klara nallat med sig ett par strumpor o ett par trosor som jag inte hade en aning om. Dock inte ens i någon av våra storlekar, för smått för mig o för stort för henne själv. Pinsamt men men. Hon har även en gång tidigare nallat med sig en sko från en affär, fast den lämnade vi tillbaka för det upptäcktes tidigare än så.
Tog inte lång tid innan Maria hörde av sig igen, hon hade skadat fossingen när hon var o spelade badminton. Så vi begav oss mot Kinna på onsdagen också, o tro mig det behövdes. Fossingen hade passat bra på Storfot men inte på lilla Maria. Vårdcentral, läkare-troligen bruten, Skene Lasarett, röntgen-rejäl stukning, vårdcentral, knepig sjuksköterska o sen iväg o simma med Klaris.
Så ondagen den sprang iväg i all sin hast.
Torsdagen träffade vi Maria igen, sedan länge planerat att vi skulle ta en heldag på stan men det fick räcka med en rullstol med Maria i på IKEA för att sedan bege oss iväg till frisören Emma i stan där Maria skulle på lite klipp+sling! Då mådde hon!
I dagens läge é fortfarande foten svullen, o blåååå/lila.
O btw, hon kommer inte riktigt överens med kryckorna.

Fredagen tog jag det lugnt, ända tills Johan kom hem o hämtade oss, vi skulle till barnmorskan o lyssna på det lilla bebishjärtat som låg på 130. Mys mys... :)

Jobbade igår, det gick åt helike vill jag lova. Natten spenderades i en enda lång pina. Önskar ingen annan sådan här foglossning. Kanske den värste om ens den.
Så jag blev hemma från jobbet idag. Johan tycker jag kan lägga ner helt o hållet men det é bara två helger kvar o lördagarna kan jag stå ut med, that´s it.

Just nu é det lugn stund hemma, tyst framför allt. Klara o Johan é hos lilla Kusin Noel som blir hela 2 år idag! HUrra hurra!

Nu kom dom, time to go!


MARIA-KRYCKAN

foto892 (MMS)

Hon var lite klumpig igår därav hopp hopp o kryckor idag! Så det blev en dag till med Maria iaf. Även imorgon blir en Maria-dag. Planerat en vecka nu. Kan man verkligen säga, för då blir det Maria i frisörstolen, klipp o sling för hela slanten! Skulle blivit en dag på stan också men jag kan allt hålla mig, Kryckan tycker annat. Hade det funnits rullstol så kanske men neee. Dags o kila, köra till läkarn igen. Tjingeling!


Massa massa grattis till dom stolta pärone...

dsc00217 (MMS)

Massa massa grattis till dom stolta päronen Sofie o Daniel! Han é alldeles underbar!


Aaaa! Jag blir tokig! Går ju på nålar h...

Aaaa! Jag blir tokig! Går ju på nålar här hemma.. Kan dom höra av sig. Fast, vem vet, dom kanske fortfarande ligger där o har fullt upp. Känns som om att det é jag själv som skall ha barn, det skall jag ju iof sig men inte än på länge. Vi väntar med glädje på den lill*!!! Klara får en pyssling, 3a kusin!


KLIPP KLIPP

foto871a (MMS)

Skojigt skojigt!


Snart beger vi oss till ULLARED! :) Ett ro...

foto872 (MMS)

Snart beger vi oss till ULLARED! :) Ett roligt kort på Klara o frisören Emma bjuder vi på också...


MYCKET NU.

Nanat ensamma inatt, oj oj. Gick ju bara bra,,, men så ensamt.
Johan gav mig världens surprise igår, JAG È SÅ LYCKLIG/GLAD!!!!

Söndag. Redan.
Denna vecka försvann med vinden.
Bara 3 månader o 12 dagar kvar till JULAFTON!
Åååå vad jag längtar! :)
Eller ja, för Klaras skull, hon gillar nog Tomten bättre detta året, tuffingen..

Spenderade kvällen hemma hos Mamma efter jobbet igår, Klara var ju ändå där under dagen så jag hade ju liksom vägarna förbi. Vi fick oss god middag, fiskgryta, den var yummie, tyckte även Klara. För ALLT med "otatis" (potatis) é ju ändå yummie.
Efter den underbart doftande fisken fick sig Klara ett bad hos Mormor. Det gillade hon, om hon bara förstod att man inte kan simma i ett badkar likadant som man gör i en pool så vore det ju jätte bra.
Efter hennes bad så var Mamma så snäll så hon tappade upp ett hett bad även till mig, hon tyckte jag förtjänade det med min onda kropp just nu.
Klumpig o otymplig lade jag mig ner i badet o nästan somnade efter en stund. Bebis gillade det också o bollade runt där inne.
Jihooo för Mamma/Mormor/Svärmor som hjälper oss så mycket!
(Jag har inte badat badkar på år o dar, sen jag flyttade hemifrån för ca 6år sedan, välförtjänt!)
Johan har iaf lovat att bubbelkoppen kommer innan jul, jiiihoo för mig! ;)

Idag skulle vi spenderat dagen i Vårgårda, Farbror Joakim skulle hoppat fallskärm!- Yepp, that´s right! Fallskärm. Men det blidde inte så. Vädret é ju inte det bästa. Synd!

Mammografi igen, trist bara att väntetiden alltid é som den é, always.
Wish me luck!

I LOVE MY LIFE!


FRIDAY TODAY

Ööööh! Kan ni sluta buda på det traderaobjektet som jag VILL ha!
(tänker inte säga vad för då é det väl någon jäkel där o budar igen)
För det é det som é grejen, man skall inte börja buda föräns ca 3 minuter innan akutionen går ut, därav så höjer man kanske inte upp budet! Det har jag fått lära mig iaf, o det har givit sig.

Fredag idag, känns som vilken dag som helst. Kan bero på att jag jobbar imorgon. Fun-NOT. Alla verkar vara lite purkna på varann på jobbet så då blir det mindre skoj att komma dit. Den ena skvallrar om den andra o den andra skvallrar om den ena. Som om att allt inte kommer fram, helloooo, den större andelen é tjejer/tanter av dom anställda. Särskilt om man sitter i lunchrummet o tjötar, då kan man ju räkna med en o annan ovän.
Får se hur det blir, det é iaf bara imorgon.
För på söndag skall vi till Vårgårda o kolla in Farbror Joakim när han störtar mot marken, usch usch!
Hämta upp Johan innan det också, eftersom att han befinner sig på Arken o kollar in Hifi-mässan, plus någonting.
Det betyder att Klara o jag skall sova ensamma lördag till söndag! Oj oj... Har bara hänt en gång tidigare o det var när vi åkte iväg till Thailand i två veckor. Men men, en natt skall vi väl fixa. ;)

Johan ville ha kräftor idag. Konstigt nog så nej, jag kan gärna äta dom men jag orkar inte sitta på en o samma stol så länge, inte ens i bilen för att åka o köpa dom.
Dessutom så har jag en tid o passa imorgonbitti till jobbet, inte för att jag skall dricka något men ändå, jag kan inte koppla av då.

Har en dam som inte gillar att sova middag längre, men det hade jag gillat! Det slutar oftast efter många om o men med att hon somnar ändå, fast då inte föräns klockan é ca 16.00, på tol för sent, för då blir det ett jäkla meck med att väcka henne vid 17.00.
 
Nepp, time to go. I´m waiting company.


ÖPPNA FÖRSKOLAN-KASKAD

Japp japp!
Idag var det premiär för oss på Öppna Förskolan för den här terminen!
Oooo, gissa om någon hade saknat att åka dit varje torsdag! ;)
Roligt o trevligt var det. Alla uppmärksammade magen o jag noterade att jag var faktiskt den enda som hade en sådan nu tror jag allt. Men snart kommer det nog någon smygande säkerligen.
Nästa torsdag é det vi som ordnar fikat, så då har vi det avklarat. Bara till att njuta resten av torsdagarna.

Igår var det Kaskad som sagt, vi var där 45 minuter innan så att Klara kunde leka av sig lite av sin enorma energi som hon har när vi badar.
Jag la henne i strömmen med armringarna på som sagt. Men vad hjälpte det, hon var lika allert på att sparka mig i magen som vanligt.
Matildas mamma sa-"släpper du henne nu så skulle ju hon kunna simma till andra sidan helt själv!" Nja,  men halva poolen iaf, det får räcka.
Hon somnade inte ens i bilen på vägen hem (kors i taket)!

April-2010

Förut var det två stycken som ringde på vagnen o en som mejla (ring för hells bells, lite enklare).
Hmmm, jag står verkligen i valet o kvalet där. Sälja-behålla-sälja-behålla...

Ullared på måndag förresten, nästan längtar, kan man det?

Mmmm, sugen på en rostad macka med makrillfilé i tomatsås på, ge mig!


THE BUPPA BRAND

<-- Den vill jag ha!!!

Den passar ju perfekt till vår vagn, den é ju svart. Till SALU dock men svart. Om inte så kan den ju annars passa jätte bra i vagnen hos Mormor!
Ooo, jag skall allt hitta den nånstans! Vart får vi se... Lama som jag é så kanske den finns i min brevlåda inom snar framtid! *Hoppas hoppas* :)
http://www.thebuppabrand.se



V.23 - KLARA

Vecka 23

"Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten."

Kan man ju tycka om man vill/kan.
Har fortfarande inte känt "yeej jag skall snart bli flerbarnsmamma!", eller "Ååå fantastiskt det é o va gravid."
Men men, vi hoppas ju på att det kommer snart, innan man bli för tung. Bara väntar på att denna foglossning skall försvinna så man kan komma fram utan smärta, lägga sig i sängen utan o skrika, ta på sig strumporna eller ta upp något på golvet..
Frågade sjukgymnasten varför det kommer sig att jag fått det nu, med Klara mådde jag ju så bra?
-Det kommer oftast inte på första, men efter flera graviditeter har det visat sig oftare.
Då tänkte jag på vår granne, ÅTTA graviditeter! Aj aj aj!
Fick iaf mitt stödband i måndags, använde det halva dan igår, trodde jag skulle bli tokig. Går knappt att sitta med det, varje gång man skall på toan, av med det o trångt o stelt. Kommer helt enkelt inte riktigt överens med det. O gör mina övningar (släng dig i väggen, funkar nada)

Igår var en (hektiskt) jobbig dag.
Vi vaknade, sent! Klara väckte jag inte föräns 10.00!
Åt vår innehållsrika frukost.
Krigade lite med henne om att man sitter ner på stolen,"sitt på rumpan!" satte henne ner två gånger innan det var dags. Hon föll baklänges o stupade ner med huvet i golvet!
Ringde Johan som åkte hem med en gång, han var ända ute i Lilleby o jobbade.
Ambulansen kom o jag trodde det skulle räcka. Dom ville ta Klara med till akuten i Borås, så åkte gjorde vi. Klara fick ett lejon, mjukisdjur i ambulansen som hon é väldigt glad i. Dock så var hon väldigt slö o piggnade inte till förän vi var på akuten i Borås. Dom ville ha översikt på både huvudet o nacken.
Väl där o vi träffade en sjuksköterska så tyckte jag att hon var mycket piggare än innan o vi kom överens om att vi skulle avvakta lite med röntgen så vi gick ut i väntrummet o lekte lite.
Efter 45 minuter kom dom ut o kolla läget igen, ingen förändring sedan tidigare.
Efter 30 minuter till, alltså nästan 2½ timme efter fallet så gick vi in till doktorn o vi överlade att jag själv skulle ha koll på henne resten av dygnet eftersom att jag inte ville göra någon röntgen av hjärnan, hon var ändå såpass pigg tyckte jag. För gör man röntgen av hjärna/nacken på så små barn så tappar dom miljontals med hjärnceller.
Så på den vägen gick det!
Klara ♥ insåg ändå inte att man inte skall stå på stolen för vad gjorde hon när hon åt frukost idag!
Vi tog McDonalds på hemvägen, fick en ballong o en rolig låtande boll.
Sen hem till Farfar, fråga efter glass o lata oss framför tv´n till Simpsons.
Sen till Anne på jobbet där hon bad om ännu mer glass!
Dagen blev ett enda stort kaos men det blev ändå bra till slut!

Idag é det dags för simskolan igen, Någon som vill hjälpa till?
Klara sparkar så mycket o bebis i magen gillade verkligen inte det när den fick så många kickar!
Ett par frågade i slutet på förra lektionen om jag inte skulle ta o lägga henne i strömmen så hon kunde få simma av sig o bli lite trött innan nästa lektion. ;) Hallå, innan förra lektionen så var vi i o badade i en timme innan för att hon skulle bli trött!
Gissa om hon gillar o bada då!

Nepp, nu ut i solen, för det é inte dags för simning föräns 16.30!

Btw, Klara har nyligen lärt sig hoppa jämnfota! Äntligen, för OJ så hon har jobbat på detta! ;)

Marstrand 24/7

Njut av sista dagarna med detta väder, förmodligen dom sista! 


SLÄKTFEST-LISEBERG

Var på släktfest igår!
Jätteskoj var det, så roligt att se alla gamla ansikten som man inte träffar så ofta.
EN mycket glad nyhet var att även en till liten bebis skall komma, Tina som é jämngammal med mig, o Johan skall ha i (April). Ännu inte säkert när. GRATTIS GRATTIS!
Maaaassa mer barn har det blivit också sedan vi hade träff för fyra år sedan. Nu var inte Thea ensam längre utan hon hade nu även Collin, Leon, Selma, Doris, Klara, Anton, William o lillebror Joel. Nio små barn, tänk att förut så var man själv en utav dom små som sprang runt där o skojade. O nästa år é dom två till...

Johan har gjort en väldigt udda sak idag.
En av grannarna kom igår, lite smått förvirrad.
"Min häst bara stod där o dog. Kan du hjälpa mig att begrava den?"
Johan blev lite lätt chockad o okänslig som han é ;) så säger han, "Nu!?"
Han hade ju mest tanken på att det var lördagkväll i huvet.
Jaja, gjort é det iaf. Hemskt tråkigt för den andra hästen nu, helt ensam, stackars.

Idag é det dags för Liseberg, äta lite gott, dra några sakta steg, spela lite o åka lite Farfars Bilar. Mysdag!!!
Dock väldigt korta o sakta steg för min del, gjorde mitt igår o det får jag sona för idag.

LISEBERG here we come!


I DARE

I DARE

Hur lång är du?
1.69 
Vem ringde dig senast?
Hur löd ditt senaste sms o till vem?
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa, or helst face to face
Är dina föräldrar skilda eller gifta? Aldrig vart gifta, "skilda"
När såg du din mamma senast? I tisdags
Vilken ögonfärg har du? Blååå
När vaknade du idag? 07.00
Vad skrämde dig om natten som barn? En läskig film, "Emmas otäcka film"
Vem fick dig verkligen att skratta senast? Johan
Vad väger du? 62kg, har jag fasen rätt till också! GRAVID! 
Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär
Sover du med eller utan kläder på dig? So nude! Al natural
Favorit mat? Hmm, svårt. Just nu, den rätta pizzan.
Dricker du kaffe? Ooo nooo!
Vad äter du till frukost? Två st ägg mackor o kopp té.
Sover du på nån särskild sida? Just nu, endast på rygg.
Kan du spela poker? Nepp
Är du beroendemänniska? Njae..
Finns barn med på schemat? Ja jösses, Klara snart 2 o en till som snart tittar ut! ;)
Kan du några andra språk än svenska? Jag gick ju i skolan så engelska givetvis, lite spanska.
Har du någonsin åkt ambulans? Ja
Föredrar du havet eller pool? Förr endast pool men nu drar det åt havet.
Vad spenderar du helst pengar på? Sparkontot
Sover du med gosedjur? Nej
Vad har du för ringsignal?
Vilken var den senaste boken du läste?
Systrar av Danielle Steel
Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix megapol, Borås
Vad var det senaste du rafsade ner på ett papper? En mjau, en katt tilll Klara
När var du i kyrkan senast? När Klara döptes.
Stjärntecken? Lejon
Civilstatus? Sambo/Förlovad
Värsta ovanor? Irritera mig för mycket på andra.
Skostorlek? 37
Vad är du svag för? Kräftor
Vad är du rädd för? Att något skall hända min familj
Mål för året? Hålla kvar ungen i magen tills året é slut.
Vad vill du bli när du blir gammal? En pengamaskin
Drömjobbet? Lama



SALONG BEAUTY 4 U

God Morgon!

Dags att åka iväg, lämna Klara hos ExtraFarmor innan jag själv skall till sjukgymnasten.
Sen hem, göra lunch, o vila.
Sen iväg till Kallebäck för att möta upp Johan o då tar vi oss alla tre in till lilla Emma i stan för att besöka hennes alldeles egna salong! SALONG BEAUTY 4 YOU!
Jag skall klippas, o slingas, o färga fransarna. O Johan skall även han dras över, o även lilla Klaris, eftersom att jag själv inte kan sitta så länge o klippa henne.
Toppendag!
;)

Kaskad igår, åååå vad efterlängtat det var!
Så skoj!


RSS 2.0