GOD MORGON!

GOd morgon god morgon!!!
Gårdagen blev nästan som den var planerad,, dock så bar det inte av till kära Maria, det bidde lite tight. Men men, vi ses ju imorgon hemma hos svärmor.
Det gick bra för Johan o Robban med badrummen, endast Johans arbetsducsh kvar o den skall dom ta idag.
Klara o Jag skall till Floda, till Mor/Mormor, kanske att vi beger oss iväg till Alingsås, antar att även dom likaså alla andra har någon sorts av julmarknad eller liknande idag, i vilket fall som helst så é det mysigt att bara gå där.
Blir dock inga kryckor för jag har inga dubbar på mina så det blir nog inte så länge. ;/
Kanske även sover där idag, det var planen eftersom att Johan o Robban igentligen skulle gjort allt med badrummen lördag/söndag men det blev ju igår ist så dom blir ju färdiga idag.
Sover jag där så blir det BADA badkar! Because I´m worth it!

Åt vörtbröd, julskinka o senap till frukost, nam nam.. Självklart té till det-vanilj..

Första advent imorgon, jisses så snabbt tiden går.

Trevlig helg allesammans!


FREDAG

Morrn morrn..
Fredag, ännu en lugn fredag med mys.....
Tror detta é en av mina piggare dagar än så länge. Mycket kan fortfarande hända.

För 30 minuter sedan kom Robban hit, fixar-Robban.
Han skall mjukfoga vårt stora badrum, sedan skall dom (Johan också) sätta upp ALLA tre ducshväggarna i ducharna! Äntligen..
Stora badrummet har endast en ducshvägg, lilla badrummet skall ha två stycken som man viker in. Jag som har vart o shoppat, helt själv faktiskt :) Tredje ducshen, Johans arbetsdusch i tvättstugan den, köpte han faktiskt själv när vi byggde huset men den har inte använts än, men finally!
Så medans dom gör allt detta så skall jag bege mig en liten sväng till Bollebygd för att kolla in om dom har något intressant på Tummeliten, o även en snabbis in på Blomsterhuset. Bäst o kika beroende på om man skall ta o svänga förbi där på söndag när Bollebygd har sin julmarknad med en massa trevliga erbjudanden, ingen idé o knö sig dit i onödan då.
Kanske kan hitta nåt fint till bebi i magen.
Efter den vändan så skall vi åka till Maria o umgåsa med henne, hon ville ha lite sällskap idag när hon skulle ut på äventyr.
Sen hem o iväg igen för att storhandla, Johan tyckte det kunde vara smart idag av alla dagar, tänkte nog inte på att resten av befolkningen också brukar vara o handla på fredagar, jaja, gjort blir det iaf.

Lön igår förresten, yeeej! :)
Nepp, kanske skulle ta o röja lite, lite lite iaf...


TRÖTT-JULPYNT

Ett sent god morgon!
FÖr er som nyss har vaknat kanske. Själv så vaknade jag vid 06.15 men låg kvar i sängen o mös o väntade in Klara som började öppna upp sina ögon vid 07.00.
"Upp o hoppa!"
Har inte riktigt kommit igång i huvet än känns det som, inte lika illa som igår dock. Satt 1½ timma vid fruksotbordet tills jag tog ta i mina planer om att pynta. Bort med det gamla vanliga o fram med allt julstök!
Tog flera timmar eftersom man under tiden gick o torkade av överallt för att sedan ställa ut o ändra om o ha sig. Hade inte ro heller att sätta mig ner o vila lite med tanke på hur trött jag var, ville ju bara bli färdig o få ordning innan Johan kom hem. Dock så fattas en låda med pynt, den skall Johan få leta fram i kväll när vi kommer hem. Har väl glömt att märka en.
Jätte mysigt blev det iaf! Tyckte även Klara o Johan.

Helgen gick fort.
Lördag morgon begav jag mig till Floda för att "låna" med mig åkpåsen som annars sitter i Mormors vagn när hon har Klara hos sig. Johan begav sig ner till båthamnen för det var bommupptagning o grejer som skulle göras där.
Sen möttes vi hemma vid halv ett för att sedan bege oss iväg till Liseberg där vi mötte upp resten av Sandbergs. Dock så såg vi inte så mycket utav dom för näl där så intog vi våra platser på Tyrolen för mat o gott! Nam nam!
Väl färdiga där så var det dags för som andra att åka hem, hade ju inte ens blivit mörkt så vi stannade kvar några timmar ytterligare. (Nästa gång skall jag ge Klara en sömntablett dock för hon var hysterisk bland alla saker). Det blir nog en tur till på Liseberg för vår del om vi hinner innan jul. Hoppas vi på iaf.
Söndagen blev också riktigt lyckad.
Johan hade fixat mysfrukost till oss när vi gick upp, levande ljus o massa gott. Sen åkte vi iväg till Kaskad för ett återbad. Johan blir lika förvånad varje gång över vad mycket Klara kan o Klara blir lika glad varje gång när Pappa Johan é med!
Jag kunde bara ligga o njuta jag, flöt runt där o njöt av tyngdlösheten! :)
Jobbigt bara när man går upp ur den varma poolen, svårt att få med sig höfterna o det känns som att man väger bly!
Hemma igen o jag började stryka julgardinerna o hänga upp, sedan gjorde vi pizza, gotti gott!

I måndags spenderade vi dagen ihop med bästa Maria, i Kinna. Maria gjorde lite julklappsköp o även jag, jag inhandlade julklapp till min kära Johan. det betyder att jag nu é färdig med julklappsinköpen. Yes! Härligt att ha fått det gjort.

Lämnade in bilen på service igår, härlig känsla faktiskt. Även om man behöver lägga ut nästan en hel månadslön så känns det nu jätte bra!!!
Jag kör en bra bil liksom! ;)
Det tog endast en hel dag o då bytte dom kamremm o bromsar, Johan lämnade in sin på HedinBil i måndags o gissa om han fick en chock när dom sa att det skulle ta två veckor! Vet inte om man kan kalla det service precis.
Man skall låta Bengans 156 sköta jobbet så blir allt rätt! ;)

Kaskad i eftermiddag! Då har vi en som kommer jubla när vi sätter oss i bilen för att åka dit.

Ha en underbar dag i snön!


V. 34

Vecka 34
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


 Har koll på förlossningen så sätt, dock så blir det inte Victoria som förlöste Klara (hon avslutar inte sin mammaledighet förän 1a februari) utan vi hoppas på att vi får en annan lika underbar människa.

Mjae, det var det!
Haft en underbar dag, helg också förresten, mer om det imorgon.


MVC

Japp, Mvc idag, för femte gången under denna graviditet. Huvet ner, huvet ner! *HOPPAS HOPPAS*
Även Johan skall nog med idag faktiskt, jobben kom ihop sig lite så han står still så det é lika bra o åka hem o greja på hemmaplan, det betyder att han blir medtvingad! Hmmm, det hade han inte räknat med för han hade glömt av att jag skulle dit idag. ;)
Skall även försöka komma ihåg att kolla efter en neutral babymössa för hundraelfte gången.

Har redan städat köket o vikt ihop en tvätt så vad skall jag mer göra idag...
Sitter o dividerar med mig själv om Klara o Jag skall ta vårt pick o pack o bege oss till Sisjön, Barnens Hus o inhandla sista julklappen. Fanns endast där o likabra det för vi har samlat ihop en slant i den butiken så varan blir nästan gratis.
Dock så é det ju det där, åka iväg med en vild 2-åring o när man själv har foglossning. Men men, man vet inte, det kan ju faktiskt gå bra.

Igår var det Lerum som gällde, mys hemma hos Kamilla, sen vidare för en titt inne på jobbet. Trevligt.

Nepp nu drar vi!
Ut i kylan!


LERUM/FLODA

Nu bär det av mot hemtrakterna! LERUM o FLODA!
Först hem till Kamilla i Lerum, där även Tant SOfie o lille Alex kommer vara.
Tjöt o kackel. ;)
Sen vidare till Floda när man ändå é i krokarna för att ta en titt in till Mor/Mormor o T-Ane.

Precis ringt till Fritidsresor om vår resa till Thailand i Mars, det tog emot vill jag lova, men lika bra o ta tag i saken o få det gjort. Avbokning-börjar komma till insikt med det.

Klaris var sååå super duktig på simskolan igår, bara kastar sig ut i vattnet o simmar tillbaka självmant till kanten.
Duktiga tjejen!
På söndag skall Pappa Johan med o agera badvakt för henne, vi behöver nämnligen för första gången ta igen en tid som vi missade förra veckan. Det kommer Klara gilla!

Idag åker Familjen Jespersen/Ericsson till Thailand!
Akta er för aporna!

Nepp, hej hopp!

Liseberg på lördag, hela familjen Sandberg!


V.33

Vecka 33
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


"Inte äta mer än vanligt"- yes, där lyckas jag mindre bra. Jag é den bästa som finns på att små äta tex, i normala fall också så det é bara o lägga ner.
Aktiv i mitt tillstånd finns inte, tyvärr. Annars hade jag älskat att vara ute på en promenad idag när det é så fint väder. Massa frost.
Svullnar nog inte, hade det vart sommar hade jag nog gjort det eftersom att jag inte kan röra så mycket på mig, é i detta fall väldigt glad för vintern. ;)
På fredag é det dags för femte besöket på MVC, då skall vi kolla om den lill* har ställt in sig i förlossningsställning, hoppas det. Drömde nämnligen att den la sig i säte o att dom sa till mig att dom skulle göra kejsarsnitt två veckor innan beräknad tid, det betyder att det skulle vara i mellandagarna! Icke sa jag o promtade på tidigast 1 Januari men det var inga läkare som ville jobba 1 januari för då é alla lite bakis!
Dom galna drömmarna har verkligen satt igång. :)

Längtan é stor!

 


MYS. MAN FÅR PASSA PÅ MEDANS DET BARA É VI...

foto944 (MMS)

MYS. MAN FÅR PASSA PÅ MEDANS DET BARA É VI TVÅ. :)


FARS DAG!!!

Idag é det Fars dag! Johans dag!
Han bidde jätte glad vid frukostbordet när han öppnade paketet från Klaris.
En turkosfärgad t-shirt med meningen "MIN PAPPA È BÄST", i Klaras storlek alltså. Även hon själv gillar den jätte mycket o går runt o stoltserar med den nu.
(Bild kommer.)
Även en tomte fick han som Klara valde ut igår när vi var på Kungsmässan en snabb sväng med Mormor.

Klockan ett skall vi ner till Farfar o ExtraFarmor Anne för att inta lite tårta, mums mums... :)

Som sagt, Mormor kom igår.
Hon tog en snabb kaffe här innan vi for iväg till Lindome för att besöka Cattis i hennes nya lya. Fin fint! Stora ytor o markplan, ljus o fin lägenhet. Den gillade vi!
Eftersom att William var på sin kusins 1-års kalas med pappa Markus så åkte Cattis med oss till Kungsmässan så att vi kunde träffa dom där när dom var klara.
Kapp-Ahl o Leksakslandet, det var det enda. Dock så blev det bara en enda liten sak o lite underkläder till Klaras adventskalender.
Glömde köpa bebismössa till lill*n, igen! :/
Sen sa vi adjö allihop o Klara, Mormor o jag begav oss till Ica Maxi för att inhandla middagen som Johan skulle fixa ihop. handlade både maten o ALLT till kalendern, gött. Dock inte lika gött när jag kom hem o insåg att alla dessa saker också skulle slås in o knytas på kalendern! Fick en massa hjälp av mamma dock eftersom att Johan inte ville ha någon hjälp i köket.
Fint blev det o sådana goa minnen jag själv har från denna kalandern, fick den som bebis av min gudmor Lisbeth, den é jätte fin, Klara kommer ha lika roligt av den som jag själv hade.

Btw, maten blev sååå himla god!
Smördegsinbakad fläskfile med gorgonzola, (jag fick brieost) klyftpotatis, champinjonsås med rödvin o sallad till det. Den gör han gärna fler gånger.


Nepp, skall spana runt efter en liten mössa nu, tjingeling!


BEBIS

Jesus! Vad det brötar i magen! Riktigt onda "sparkar". Eller inte sparkar, det har den väl inte plats för längre, mer att den försöker vrida o trycka o vända sig utan dess like. Sååå härligt när man känner en stor fot eller ett knä utanpå magen som bara drar sig nerifrån o upp, åååå så härligt- NOT!

"Har du packat akut-väskan?"
Så sa Johan i söndags när jag vankade fram o tillbaka här hemma.
"Va?" (Onda ögat.)
"Ja, väskan till bb."
"Va, det kan jag ju inte göra nu Johan. Vi gjorde inte det förän tre veckor innan förra gången. Gör jag det nu så kommer det kännas som en evighet innan vi väl skall dit."
Tror han inte jag har nåt annat för mig eller var min första tanke... ;)
"Fast jag tror att vi åker dit tidigare denna gången."
Tidigare?, säger han. Han tycker väl det ser ut som det.
Hade väl vart jätte skönt att kunna röra o flänga o ha sig i jul, nu med btw, men hade den bara velat vänta till efter årsskiftet så blir det en glad liten person som fyller år i framtiden o inte mitt i julstressen.
Har nu fått kryckor, yeeej, precis vad jag vill ha. Dom é inte mina bästa vänner, nej, dock så sitter dom fast på armarna så jag kan inte tappa dom. Används vid lite längre sträckor, inte här hemma gudskelov... Så nu kan jag fortsätta åka med o handla, det tyckte Johan var mindre bra dock.. ;)

Klara går o frågar efter bebis, drar upp tröjjan på mig o klappar så snällt magen titt som tätt. En liten tjej som kommer bli jätte glad när den stora dagen väl kommer.

I torsdags satte Johan ihop byrån till sovrummet, o det blev jätte fint. I lördags fyllde jag lite lådor med kläder till mig o Johan o även två lådor med liiiite saker till bebis, neutrala. Fast jag förberedde även lite rosa eftersom min känsla säger så.
Vore ju galet om det inte blev en tjej för det finns så mycket fint som jag vill återanvända o tänk om det inte blir så, oj oj oj!
Johan tror ju dock att det skall komma ett tredje barn så blir det inte nu så blir det sen. Förstår inte hur han ens kan tänka tanken.         

Johan ringde för en stund sedan, han var redan påväg hemåt. Så kan det gå när dom man jobbar med inte har riktig pejl på allt hela tiden.
Kanske kan få honom o åka med till Kungsbacka, köpa dom sista julklapparna nu medans man ändå orkar. Krävs nog en rejäl övertalning isf.

Nepp, dags att dra sig. Ut o leka i snön!


V. 32

Vecka 32
Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


 

Det går fort nu. Riktigt fort.
Ingen chans att bli andfådd här inte. Tar mig sakta fram med mina vackra kryckor så här går det inte undan.
Det var ett tag sedan jag slutade sova på rygg, bebis verkar bara bli grinig då, får mig alltid en jä**ans spark som jag vaknar av. Kudde under magen jag det é ett måste.
Olika meningar böcker, fakta m. flera har angående vikt o längd, 1500-2000 har jag läst nu. Som ett mjölpaket..
Har en väääldigt hickande liten sak i magen!
Blir inget UL.

MAGEN V 31. Tro mig, tycker då ändå att ja...

foto933a (MMS)

MAGEN V 31. Tro mig, tycker då ändå att jag ser större ut. Känner mig iaf så. :)


V. 31

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Japp, nästa besök på MVC har hon skaffat in kryckor för mig. Yeeej, jag skall bli kryckmongo! Förra gången fick jag havandeskapspenning men vilket meck, jag slutade jobba redan för en månad sedan efter tjat från Johan.
Bebis, grymt stora fötter bebisar har, redan för flera veckor sedan var fötterna på den 5cm långa...
En bebis med daglig hicka har vi i magen, härligt. ;)

LÄNGTAR såååå til jul!
Bara några veckor kvar sedan skall jag börja julpynta, lika bra att börja, ta lite pö om pö, tror inte jag kommer orka allt på en o samma gång. Stämning skall det bli iaf!

Lilla Klara 10/11-2009

Dags att dra oss, måste in på Hans&Greta en snabbis innan simskolan, har visst gjort ett dubbelköp av en body, måste gilla den väldigt mycket om man glömmer  av att man redan köpt en likadan.

Tjohej!


VÄLKOMMEN

Jaha, välkommen då årets underbara höstförkylning! Har saknat din slemhosta som ger smärta i bröstet, din envisa snuva som växlar mellan täppa och rinna, din oövervinneliga trötthet som aldrig släpper och sist men inte minst den fantastiska känslan av feber i hela kroppen! Välkommen! ♥


RSS 2.0