JOHAN-MIN LIVSKAMRAT

Johan
Thailand-07
För att han é det bästa som finns, som ger mig ett stort leende varje dag.
Thailand-08
Omtänksam o hjälper alla så gott han kan.
Den dåliga förloraren.. Jenga o en iskall drink hör till semestern.
"Det löser sig." Den ständiga meningen som ibland kan göra mig tokig.

Älskar detta foto, en lycklig Johan i hans bästa läge! :) Då dagen é som BÄST!!!
Nyslicead ananas o en kall SINGHA, turkost hav o en egen beach!

Han é min o han é bäst!
ÄLSKAR DIG
!

Det största vi har é kärleken, o kärleken gav oss det finaste vi har, vår dotter Klara.
O snart ännu ett underverk, Lill*n i magen som kommer i dagarna.


.........


SOFFLÄGE


Idag é vi alla tre trötta så det blir tidigt i säng...

GRATTIS till Pappa som idag blev 65!


ONSDAG-PROPPIS

Jahopp, idag gick slemproppen, inge big deal, jag skall ändå inte ha barn förän januari. Vad som helst kan hända... Grön, grå o slemmig var den iaf, bara för noterings skull... :)

KNIPER...


V. 39

Vecka 39
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Då var det dags då,, om man nu insett att man skall få ut ett barn då inom bara några dagar. Vilket jag känner att "nej, det é långt kvar". Det kommer nog inte komma föräns några veckor efter om jag känner mig själv rätt.
Började faktiskt packa "lilla" BB-väskan igår. Eller jag lade fram allt för väskan ligger längst in i förrådet så det uppdraget ger jag till Johan att hämta fram. Skall även inhandla lite smått o gott att lägga ner i den.
Det här med förberedelser har skjutits på, men igår inhandlade vi en till likadan byrå till Klara, vi tog hennes vita som vi använde som skötbord o ställde in i stora badrummet medans hon fick ta den nya som blev en ljusrosa kopia som var med på IKEA-Family-kortet.Riktigt bra blev det. Så snart é iaf skötbordet helt klart. Skall ta tag i sängen också, står ju ändå fortfarande ihopsatt i förrådet så igentligen bara att dra ut o bädda fint till nykomlingen. Sen é det ju alla småsaker men det har jag koll på,, tror jag iaf...

12 dagar kvar till beräknad förlossning.

ANNANDAGEN

God morgon alla julfirare!
För den é ju faktiskt inte slut än bara för att julafton é avklarad. Nepp, för idag bär det av för oss, vi skall åka på långfärd till systeryster o Tony för annandags-fika o träffa massa folk från tjocka släkten.
Sen efter det när vi ändå é i krokarna så åker vi hem till Mamma för den traditionella julmiddagen, njae, nästan iaf, revbenspjäll, potatismos, brunsås, brysselkål, m.m. Bara ääälskar denna middag, händer ju bara en gång om året så bäst att passa på!

Julafton var helt fantastisk! Jätte skoj!
Mer om den nästa gång, nu in i duschen, "Nu skall jag göra mig vacker"!


TOMTEN KOMMER SNART

Jadå, det bidde den!
Det var Farfar som högg den, hans egna gran såklart...
När han kom med den i lördags så såg den ut som om den hade vart med om ett krig nyligen.
Johan tittade på mig, jag tittade på honom, men vi sa inget.. "Lite pynt så blir det bra", sa jag.
Vi hade tillomed en tanke på om vi skulle ta o ställa denna på utsidan med slingorna vi har liggande till det.
När vi på söndagen ställde den på plats här inne o skulle börja pynta så sa Johan, "spetälsk" ? Att det ser ut som att den har det.
Skit samma tänkte jag o började pynta, o den blev riktigt fin!!!
Tur att Johan fick tag på glittret igår annars kanske jag inte hade blivit så nöjd.
Klara gillar vår julgran, det é det viktigaste.
Den står där för att Tomten skall komma, även chokladkolan é där för att Tomten skall komma, o Tomten äter gröt. Så ALLT skall finnas kvar här när Tomten kommer på julafton.
Tomten kommer med julklappar, det é hennes sak..
Oj så hon väntar på han den där Tomten. Fast jag tror inte hon kommer tycka om honom dock, vi får se.
Just nu ligger hon här brevid o tittar på Tomten o hans lärling.

Idag blir det pepparkaksbak igen, Klaras förra omgång som hon gjorde hemma hos Farmor finns det inte många kvar utav så jag får väl ge mig på detta nu. Vi har även några julklappar kvar att slå in som jag hade förträngt.., attans, för det é ju sååå roligt att slå in femtielva julklappar-NOT!

JuLafton 2009
Imorgon blir heldag, Johan é ledig. Vi vaknar, sen STOOOR julstädning i alla vrår, vid tolv åker vi hem till Familjen Jespersen/Ericsson med maaassa julklappar o myser lite där innan vi skall vara på MVC klockan tre. Efter det så åker vi hem, skall ge mig på att baka mintkyssar, hoppas på att dom blir bra för jag vet att Mamma gillar dom väldigt mycket.

Hon é skoj Klara, hon kom precis inspringade med ett paket Mariekex men så sprang hon snabbt tillbaka igen o ropar till mig "Jag stänga skåpet, måste stänga skåpet!" Också tillbaka hit o räcker fram handen o säger "Så, två, taaack."
Härligt! ;)


NY VECKA - JULVECKA

Godagens gott folk!
 I v. 38 nu då, snabbt tiden går.
Hickar för fullt i detta nu... :)

Inte vart så aktiv de sista veckorna, tar en liten repris från veckan som va.
Var hemma hos Caroline, Selma o Doris, massa bak.
Klara har varit hemma hos Farmor o lussat med sin lussekatter hon fick med sig hem ifrån Caroline.
Vart på besök hos tandläkarn, inga problem, känns ju som gratis, la om mitt avtal som går ut i februari så jag fick tre år till. Dock så höjdes det lite, 50:- i månaden istället för mina futtiga 39 som jag tidigare betalt, det drar igång i mars för då går det gamla avtalet ut.
Vi räknade ut att under tiden jag haft detta avtal nu så har jag sparat in ca 600-700 kr pga av att jag gjorde en lagning. Gillar det! ;)
Vi åkte in till stan alla tre o gjorde oss vackra i håret inför jul. Finfina allihop..
Vart o skrivit på faderskapspapprerna har vi nu gjort. Inga problem, det é kul att dom tycker att é man gift då behöver man inte åka o skriva på sådant, som om att folk inte kan vara otrogna i ett äktenskap, löjligt..
Klara hade avslutning på simskolan, riktigt roligt. Jag filmade lite under tiden, går väl sådär när jag skall filma.
Det var fika o bubbelbad för allihop efter avslutning, mumma!
Maria kom hit på fredag, vi tjöta o latade oss mellan varven. Bakade knäck bla.. Senare kom även Farbror Joakim så han o Johan fick gjort sill.. Vi bjöd på tacos pga lathet o dålig fantasi.
Efter nio började Klara bli lite febrig, hon däckade med en gång efter att dom åkt hem. Vaknade även likadan på lördagen, stackars liten. Peppar peppar, enda gången förutom en magsjuka som hon vart sjuk. Ser inte fram emot dagis i sådana lägen.
Så det blev en lugn hemmadag för vår del. Men chokladkola blev bakat. LYCKAT blev det också! ;)
Igår var febern borta så vi städade o röjde, Johan skottade snö i mängder, man kan kalla det hårdträning.
Sedan drog vi iväg till Maxi i Kungsbacka vilket var planen för lördagen annars. STORHANDLING må jag säga, julmat i mängder!
Vi klädde även granen som Farfar kom med på lördagen, huggt själv såklart ;)
Idag é vi på bättringsvägen alla tre, alla förkylda o rossliga, tänk om bara Klara kunde snyta sig då hade hon inte behövt ha en så röd nos o även blivit bättre lite snabbare..

Idag skulle vi igentligen åkt iväg till IKEA o införskaffat fyra rödvinsglas till, o även julgransglitter för det var slut på MAXI igår.. Hoppas hoppas att det finns!
Nu blev det ju dock inte så att jag åkte för Johan tyckte inte att vi skulle ut på vägarna så jag tvingade dit honom själv istället, han skall ju ändå åka förbi. Det hade han inte räknat med när han sa till mig att stanna hemma idag, hihi! Man får ju inte vara dum. ;)

Precis målat Klaras naglar, julfina kan man kalla dom.

Snyggaste minen. Vackra damen!

Klappar é klart så veckan ser ut att bestå utav några få inslagningar o storstädning utan dess like. Ser inte fram emot att flytta på soffan o se allt som gömmer sig under den.
MVC på onsdag, får INTE glömma TENS-apparaten!!! Annars kommer jag nog gå på nålar under jul o nyår tills dom öppnar igen!

Hoppas ni får en bra start på nya veckan!


UBBHULTS KAPELL BRANN NER!


TOTALFÖRSTÖRT!
Hemskt...


Seg lördag, hade mycket planer för denna dag men så bidde vår lilla tjej sjuk! Stackars liten..
Förkylning som blev hosta, som blev feber, som blev "aj aj",, förmodligen i öronen... Peppar peppar, första gången hon é sjuk förutom en magsjuka som drabbade oss alla tre i våras...
Dock så verkar hon redan vara på bättringsvägen, hoppas vi verkligen..


V. 37

Vecka 37
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Urinblåsan,, hmmm, kan man kissa fler gånger än vad man redan gör? Men det gör mig dock inget, bara man kan få mindre tryck uppe på revben o lungor så. Höger sida revben é så tilltryckt hela tiden, kan det bero på stor unge tro? ;) Klara var lugnet jämnfört..
Haft mycket sammandragningar denna eftermiddag, ont säger jag bara.
Har redan som tidigare sagt fått konstaterat ett huvud neråt o fixerat. :)
Förlossningsbrevet skall skrivas först nästa onsdag, kommer nog inte skilja sig så myckett från förra förlossningen.
Bebis växer o frodas som det skall, bra det...
...
Idag é det Lucia, har varit hemma hos Caroline, Selma o Doris o kikat på när Caroline bakat lussekatter med alla barnen.
Nu på kvällen åkte vi hem till FarmorKlara fick lussa lite o även bjuda på dom deformerade katterna dom bakat. Så fin lilla gumman var! :)


LAT SÖNDAG

Vi é lika trötta alla tre här hemma.
Jag har legat här i soffan nästan konstant sedan jag var färdig med frukosten, Johan har suttit inne vid sin dator o spelat nåt spel o Klara har tittat på Lejonkungen, Lilla Sjöjungfrun o Aristocats, bara lite av varje dock.
Snart dock, när nu detta é färdigskrivet så skall jag hoppa in i duschen, inte för att jag faktiskt behöver, men jag vaknar till då, blir piggare.. Vi skall åka ner en sväng till Farfar o Anne på fika vid ett så ut i friska luften, det behövs här. *GÄSP*

Trevlig söndag!


MIN MAN É BÄST!

På riktigt, inget skämt. Idag när jag kom hem efter en dag i Borås med Mamma så låg en fin julklapp till mig på köksbordet.
O vad som fanns i var just det vi hade småpratat lite om ett tag. En laptop till mig, BARA mig! En liten HP Mini!
Så nu ligger jag här i soffan med min nya lilla ägodel, sååå fin!

Från en sak till en annan rätt av sådär.
Igår var Johan på julfest, han blev som varje år medbjuden utav Bröderna Johansson, Mamma/Mormor kom hit efter jobbet o höll oss sällskap, vi åt gott o spelade två omgångar av Gin Rummy, har nog inte spelats sedan jag flyttade hemifrån kom vi fram till men det gick av bara farten ändå, roligt var det.
Johan blev inte allt för sen alls, kom hem (glad i hatten) lagom tills efter att Idol hade tagit slut, o yes yes, Jay vann ju, härligt!
Idag har vart min dag, känts så iaf.
 Innan vi begav oss till Borås idag så åkte jag iväg o lämnade Klara hos Farmor för dagen skulle spenderas med roligt pepparkaksbak där. Inte bara hon utan kusin Noel var också med, gissa om dom hade roligt. :)
Jag o Mamma begav oss till Borås, fixade det sista till bebis-liten, näs-frida, det var det sista. Hade en till Klara också men den har hon lyckats ha isär o lekt bort halva.
Blev även ett par fina ÄLSKLING-strumpor från Lundmyr, en mössa, ett par vantar o en minisjal från MAXI-KIDS, allt från MAXI-KIDS var det extrapris på, passade ju alldeles utmärkt. ;)
Så det blev MIN dag, har inte varit ifrån Klara sedan V.30, men då var det ju ändå inte så, jag var ju ändå o jobbade. Så idag var verkligen min...

Nu skall vi snart äta mat, Johan har gjort fin-fin mat! Nam nam!
Trevlig kväll alla kära!


JAY! Hoppas hoppas hoppas!

JAY! Hoppas hoppas hoppas!


Bebisar, massa massa bebisar! Två 11'or i ...

Bebisar, massa massa bebisar! Två 11'or i familjen! Sååå kul vi kommer ha, dom kommer ha! :)


LILL* - SIMSKOLAN

Ååå den Lill* låg rätt, så rätt! Fixerad som bara den. ;) Puuuh!
Efter MVC igår så var det en sväng in på Hans & Greta också, inte för min skull utan för Klaras, hon kan inte gå förbi utan o gå in o leka lite o samtidigt hjälpa o prata med Maritha som jobbar där. Sen stannade jag en stund på utsidan hos Karlsro Hemtextil, köpte på mig tre nya juldukar som behövdes i köket, fyndpriser..

Klara ligger inne i sin säng o vilar, tur, för idag é det simskolan, näst sista gången för detta året.
Själv så sitter jag ju här då efter att ha rensat kylskåpet, blää, det var inte det frächaste må jag säga men det måste ju också göras.
Johan begav sig iväg sent idag för idag var det bara titta på jobb, Stenungsund tyckte jag han sa, sen ger han sig hem för att följa med o bada han med.

Klara 6 månader.

Nepp, hungrig, blir lite fil o musli igen,, mellanmål....


ELIZA DOOLITTLE

ELIZA DOOLITTLE - PACK UP
Min nya favorit, absolut!

Va uppe med Johan o åt frukost idag. Han väckte mig med en härlig puss o drog upp mig ur sängen.
Mys...
Klara fick sova.
Sen kom det som vi väntat på- "Pappa, kom!" :)
"Välling! Paket!"
Hon lade sig gott i soffan o drack snabbt upp sin välling innan hon gjorde sig redo för att öppna en liten julklapp i adventskalendern. Det blev en bakform, "en låda" ropade hon glatt ut! Haha...
Johan begav sig av vid 07.30 så jag började röja o torka av i köket, vek ihop en tvätt o pusslade ihop Klaras stora golvpussel, som låg utspritt över hela vardagsrumsgolvet, med henne så nu ser det fint ut här igen.
Snart dags att göra oss iordning för 10.30 skall vi vara på MVC o lyssna på denna lilla bebisen.

Nepp, hungrig igen faktiskt, fil o musli får det bli...
Hej svejs, hoppas er dag blir alla tiders!


V. 36

Vecka 36
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Jahopp, god morgon god morgon!
Vecka 36 nu då, redan..
Suttit här nu i 30minuter, bebis liten har hicka o bebis stor ligger i soffan o tittar på Bolibompa o jag får INTE störa... ;)
Känner verkligen att magen nu é som störst, känslan é dock mer som att livmodern går mig ända upp i halsen mer, beror nog på mina sura uppstötningar, blää.. Fått halvsitta upp i helgen när jag skall sova..
Lade faktiskt fram lite saker som skall med i BB-väskan i lördagskväll, insåg att dom kläder jag köpt i unisex é på tok för stora så igår var vi i Kinna o köpte en till omlottbody att ta med oss. Så två sett får följa med till BB. Filt, overall, två par strumpor, två omlottbodys, två byxor, två mössor plus en till overallen, nappis o pyjamas.
Jisses, tänk att någon liten skall ha på sig dessa grejer.. Pytte pytte liten!
Imorgon é det dags för MVC igen, hoppas på att bebis lagt sig till rätta igen så kanske jag kan sluta ha mina hemska mardömmar om att vattnet går o att bebisen ligger fel så dom inte hinner vända på den. Knäppa drömmar jag vet. ;)


Haha, har Klara här i knät nu, hon sitter med lurarna på sig o lyssnar på "jag är en gummibjörn", diggar som bara den!

Skulle åkt till IKEA idag men det é så halt ute så det é inte klokt, dessutom massa snö på vägarna.
Blir en mysdag hemma istället.

 Snön faller igen! MYS!


V. 35

foto978aa (MMS)

V. 35


V. 35

Vecka 35
Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Ja jisses! Har inte ställt mig på vågen sedan vi var där förr-förra veckan o då visade det 12kg plus sedan starten. Men nästa vecka ser det nog annorlunda ut. Jag äter allt, jämnt. Med tanke på att det stod en Alladinask o läskade mig här i förrgår. Den öppnade jag givetvis o den é snart slut, BARA fem bitar kvar! Tänk, att även dom bitarna som man i vanliga fall brukar avstå ifrån, tillomed dom var goda! ;/
Förra gången på MVC hade den lagt sig neråt med huvudet men jag é helt 100% säker på att det inte ser ut så idag, hade grymt pinade dagar i fredags o lördags då den vände sig konstigt. Att den inte ligger rätt é mitt värsta scenario så här skall det till rätta snarast möjligt!
Förlossningsbrevet blir nog detsamma som förra gången, känner mig så nöjd som det var.
Vore härligt om den här dygnsrytmen kunde hålla i sig, den har fantastiskt nog börjat nana hela nätterna! Yheeej!


KONCENTRATION

foto972 (MMS)

KONCENTRATION


RSS 2.0